Միայն իմանաք որոնք են ամենավնասակար բանջարեղենները. Այս ցանկը ձեզ կզարմացնի

Դիտումներ 2174

Միայն իմանաք որոնք են ամենավնասակար բանջարեղենները. Այս ցանկը ձեզ կզարմացնի

Հարվարդի գիտնականները հրապարակել են լայնածավալ հետազոտության արդյունքները, որոնց հիման վրա նրանք կազմել են բանջարաբոստանային կուլտուրաների ցանկ, որոնք խիստ  խորհուրդ չեն տրվում ավելորդ քաշ ունեցող կամ դրան հակված մարդկանց համար: Դիետոլոգները պնդում են՝ եթե ցանկանում եք նիհար լինել, բացառեք նրանց ձեր սննդակարգից։
1. Եգիպտացորեն
Ամենաբարձր կալորիականությամբ բանջարեղենը՝ 110 կկալ 100 գրամի դիմաց: Հետազոտության մասնակիցների թվում նրանք, ովքեր կանոնավոր կերպով եգիպտացորեն էին ուտում, տարեկան միջինը 2 կգ-ով գիրացան, մինչդեռ առանց եգիպտացորենի նմանատիպ սննդակարգով սնվող մարդիկ պահպանեցին նույն քաշը կամ նույնիսկ նիհարեցին:

2. Կարտոֆիլ
80 կկալ 100 գրամի դիմաց և շատ օսլա: Իսկ խաշած կարտոֆիլի մասին է խոսքը, տապակած կարտոֆիլն ու ֆրին անգամ հիշատակման արժանի չեն։

 

 

3. Կանաչ ոլոռ

Անվնաս ոլոռը իրականում պարունակում է 73 կկալ 100 գրամի դիմաց և բավականին շատ շաքար։ 

4. Կաղամբ
Ավանդաբար, կաղամբը բանջարեղենային դիետայի հիմնական բաղադրիչներից մեկն է, բայց ինչպես ցույց է տվել պրակտիկան, ոչ բոլոր կաղամբներն է օգտակար: 

5. Մաղադանոս
Չէի՞ն սպասում։ Իհարկե, դուք շատ մաղադանոս չեք ուտի, բայց արժե հաշվի առնել, որ դրա կալորիականությունը 100 գրամի դիմաց 40 կկալից բարձր է: Բացի այդ, մաղադանոսը խթանում է ախորժակը, և դա նույնպես նրա օգտին չէ։

6. Սմբուկ

Խոշոր սմբուկները կուտակում են ալկալոիդ սոլանին, որը կարող է առաջացնել մարսողական խանգարումներ:

7. Լոբի
Չորացնելով և երկար ժամանակ պահելով՝ լոբիները հաճախ դառնում են բորբոսների ապաստարան։ Ավելին, այն սովորաբար համով կամ հոտով չես կարող հայտնաբերել, իսկ նման սնունդը, մեղմ ասած, այնքան էլ օգտակար չէ օրգանիզմի համար։



Անփոխարինելի բանջարեղեն. այն կհեռացնի ենթամաշկային ճարպը և կմաքրի լյարդը

Հիմնական բանը ճիշտ եփելն է։ Ճակնդեղի իսկապես յուրահատուկ հատկությունները.

Ճակնդեղը ամենաառողջ բանջարեղեններից մեկն է։ Այն պարունակում է երկաթի և այլ հետքի տարրերի մեծ պաշարներ։ Շատ կարևոր է այս բանջարեղենը ներառել ձեր սննդակարգում՝ օրգանիզմի առողջությունը պահպանելու համար, հատկապես դաշտանային ցիկլի սկզբում: Ճակնդեղը երկար տարիներ օգտագործվել է որպես դեղամիջոց որոշակի պաթոլոգիական պրոցեսների բուժման համար։

 

 

Ճակնդեղն ունի այնքան երկաթ, որքան սխտորը, և նույնքան յոդ, որքան կաղամբը։ Այն սննդանյութերի պահեստ է, որն օգնում է բարելավել մարմնում նյութափոխանակության գործընթացները:

Պետք է նաև հիշել, որ վերը նշված բոլորից բացի, ճակնդեղը պարունակում է նաև մեծ քանակությամբ հանքանյութեր։ Դրանք ներառում են ֆոլաթթու և կալիում, որոնք պաշտպանում են սիրտը բացասական գործոնների ազդեցությունից, պղինձը, որը ազատվում է մարմնի համար վնասակար ազատ ռադիկալներից, մագնեզիումը, որն անհրաժեշտ է ոսկորների համար, յոդը, որը մասնակցում է վահանաձև գեղձի հորմոնների կենսասինթեզին։ - թիրոքսին և տրիյոդոթիրոնին, ֆոսֆոր և երկաթ էներգիայի համար:



Ճակնդեղից առողջ ուտեստ պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր են այնպիսի բաղադրիչներ, ինչպիսիք են սոխը (2 հատ), 2-3 ճակնդեղ, սեղանի քացախ, ձիթապտղի յուղ, աղ՝ ըստ ճաշակի:

Սկսելու համար մաքրեք ճակնդեղը, լցրեք աղաջրով կաթսայի մեջ, եփեք մինչև ճակնդեղը պատրաստ լինի։ Դրանից հետո ճակնդեղը պետք է կտրատել, որպեսզի փոքր խորանարդիկներ ստացվեն։ Վերցրեք սոխը, այն նույնպես պետք է մանր կտրատել և ավելացնել ճակնդեղի մեջ։ Լցնել բանջարեղենը քացախով, ձիթապտղի յուղով և աղով։ Ստացված խառնուրդը պետք է խառնել։

Այս աղցանը շատ հեշտ է պատրաստվում, բայց միևնույն ժամանակ ունի հսկայական օգուտ։ Այն օգնում է մաքրել հաստ աղիքը, օգնում է լյարդին և դրական ազդեցություն ունի տեսողության վերականգնման վրա։

Փորձեք և տեսեք, թե որքան զարմանալի են արդյունքները:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը