Մեղրով ամանորյա թխվածքաբլիթներ. Փորձեք անպայման

Դիտումներ 553

Մեղրով ամանորյա թխվածքաբլիթներ. Փորձեք անպայման

Ձեզ հարկավոր է.
Մեղր 100 գ
Շաքարավազ 50 գ
Կարագ 50 գ
Վանիլին - դանակի ծայրով
Աղացած կոճապղպեղ 1 թեյի գդալ
Աղացած հիլ 1 թեյի գդալ
Մշկընկույզ 1 թեյի գդալ

 


Աղացած դարչին 1 թեյի գդալ
Ցորենի ալյուր 300 գ
Ձու 1 հատ
Ձվի սպիտակուց 1 հատ
Սոդա 1 թեյի գդալ
Շաքարի փոշի 100 գ
Սննդի գունավորիչ

 



Միացրեք ջեռոցը (ջերմաստիճանը 180 աստիճան):
Կաթսայի մեջ մարմանդ կրակի վրա լուծել մեղրը, կարագը, շաքարավազը, համեմունքները և ավելացնել սոդա: Հեռացնել կրակից: Ալյուրը մաղել։

 


Ավելացնել մոտ 100 գրամ ալյուր, հունցել խմորը, խմորը հունցելիս ավելացնել ձուն։
Աստիճանաբար ավելացրեք ալյուրի վերջին բաժինը, մինչև խմորը չկպչի ձեր ձեռքերին և տապակին (կարող է մի քիչ ավել կամ մի քիչ ալյուր անհրաժեշտ լինի)։
Սեղանին ալյուր ցանել և խմորը գրտնակել, հաստությունը պետք է լինի մոտ 0,5 սմ, կտրեք ձևերով:

 



Թխման թերթիկի վրա քսել կարագով, խմորը լցնել և թխել 180 աստիճան ջերմաստիճանում 10-15 րոպե։
Թխվածքաբլիթները սառեցրեք և զարդարեք այնպես, ինչպես ցանկանում եք: Ես խառնում եմ 100 գրամ շաքարի փոշին մեկ սպիտակուցի հետ - ստացվում է գլազուր, կարող եք ավելացնել տարբեր ներկանյութեր:



Ամենաընթերցվածը