Մենք Ամանորին այս ձևով ենք պատրաստում խոզի բուդը․ Դուք էլ փորձեք

Դիտումներ 451

Մենք Ամանորին այս ձևով ենք պատրաստում խոզի բուդը․ Դուք էլ փորձեք

Ճաշատեսակը պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները.

• խոզի բուդ (մոտ 3 կգ)
• 6 սոխ
• 2 ճ.գ. համեմի սերմեր
• 1 ճ.գ․ պղպեղի հատիկներ
• 6 դափնու տերեւ
• Էքստրա ձիթապտղի յուղ
• Մի փունջ եղեսպակ և խնկունի (միայն տերևներ)
• 1 ճ.գ. ալյուր
• մեծ փունջ մաղադանոս
• 1–2 ճ.գ. մանանեխ
• ծովի աղ

 


Նախապես տաքացրեք ջեռոցը: Սուր դանակով խոզի բդի վրա զիգզագաձեւ կտրվածքներ արեք։
Սոխը կիսով չափ կտրատել, շարել մեծ թխման թերթիկի վրա, վրան դնել խոզի բուդը։ Հավանգի մեջ խառնել համեմը, պղպեղը և 2 ճ.գ. ծովի աղը։ Ավելացնել դափնու տերևներ և նորից խառնել։ Լցնել այնքան ձիթապտղի յուղ, որպեսզի ստացվի բարակ մածուկ:
 
 

Այս խառնուրդով յուղեք միսը՝ առանց մեկ կտրվածք բաց թողնելու։ Թխել 35-40 րոպե՝ միսը պետք է խրթխրթան լինի։ Այնուհետև ջեռոցի ջերմաստիճանը իջեցրեք մինչև 170° C և թխեք ևս 3,5 ժամ։ Պատրաստի միսը պետք է հեշտությամբ բաժանվի ոսկորից։



Եղեսպակի և խնկունի տերևները խառնել ձիթապտղի յուղի հետ և շաղ տալ խոզի մսի վրա։ Վերադարձեք ջեռոց, մինչև տերևները փխրուն լինեն։ Հեռացրեք խոզի բուդը և սոխի հետ տեղափոխեք տախտակի վրա։ Ծածկեք փայլաթիթեղով և մի կողմ դրեք, մինչ պատրաստում եք սուսը:

 

 

Ձևը, որով թխվել է միսը, դնել միջին կրակի վրա, ավելացնել ալյուրը և լավ խառնել մսից մնացած հյութերի հետ մինչև թանձր մածուկի խտություն ստանալը։ Լցնել մի քիչ ջուր՝ հարուստ սոուս ստանալու համար: Ավելացնել թխած սոխը և ամեն ինչ մանրացնել բլենդերի մեջ։ խառնել լցրեք կաղապարի մեջ, ավելացրեք մանրացրած մաղադանոսը և մանանեխը։ Համեմել աղով, հարել և մատուցել խոզի մսով։



Ամենաընթերցվածը