Մենք Ամանորին այս ձևով ենք պատրաստում խոզի բուդը․ Դուք էլ փորձեք
Ճաշատեսակը պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները.
• խոզի բուդ (մոտ 3 կգ)
• 6 սոխ
• 2 ճ.գ. համեմի սերմեր
• 1 ճ.գ․ պղպեղի հատիկներ
• 6 դափնու տերեւ
• Էքստրա ձիթապտղի յուղ
• Մի փունջ եղեսպակ և խնկունի (միայն տերևներ)
• 1 ճ.գ. ալյուր
• մեծ փունջ մաղադանոս
• 1–2 ճ.գ. մանանեխ
• ծովի աղ
Սոխը կիսով չափ կտրատել, շարել մեծ թխման թերթիկի վրա, վրան դնել խոզի բուդը։ Հավանգի մեջ խառնել համեմը, պղպեղը և 2 ճ.գ. ծովի աղը։ Ավելացնել դափնու տերևներ և նորից խառնել։ Լցնել այնքան ձիթապտղի յուղ, որպեսզի ստացվի բարակ մածուկ:
Այս խառնուրդով յուղեք միսը՝ առանց մեկ կտրվածք բաց թողնելու։ Թխել 35-40 րոպե՝ միսը պետք է խրթխրթան լինի։ Այնուհետև ջեռոցի ջերմաստիճանը իջեցրեք մինչև 170° C և թխեք ևս 3,5 ժամ։ Պատրաստի միսը պետք է հեշտությամբ բաժանվի ոսկորից։
Եղեսպակի և խնկունի տերևները խառնել ձիթապտղի յուղի հետ և շաղ տալ խոզի մսի վրա։ Վերադարձեք ջեռոց, մինչև տերևները փխրուն լինեն։ Հեռացրեք խոզի բուդը և սոխի հետ տեղափոխեք տախտակի վրա։ Ծածկեք փայլաթիթեղով և մի կողմ դրեք, մինչ պատրաստում եք սուսը:
Ձևը, որով թխվել է միսը, դնել միջին կրակի վրա, ավելացնել ալյուրը և լավ խառնել մսից մնացած հյութերի հետ մինչև թանձր մածուկի խտություն ստանալը։ Լցնել մի քիչ ջուր՝ հարուստ սոուս ստանալու համար: Ավելացնել թխած սոխը և ամեն ինչ մանրացնել բլենդերի մեջ։ խառնել լցրեք կաղապարի մեջ, ավելացրեք մանրացրած մաղադանոսը և մանանեխը։ Համեմել աղով, հարել և մատուցել խոզի մսով։