Տեսեք ինչ տեղի կունենա ձեր օրգանիզմում, երբ պատահաբար ձմերուկի կորիզ ուտեք
Սերմերի մեջ պարունակվող մանրաթելն օգտակար է մարսողության համար և չափազանց կարևոր է աղիների առողջ բակտերիաների պահպանման համար: Սերմերը պարունակում են նաև ցիտրուլին ամինաթթու, որը կարող է հանդես գալ որպես հակաօքսիդանտ:
Ցիտրուլինը օգնում է ընդլայնել արյան անոթները, որոնք նպաստում են արյան ավելի լավ հոսքին: Այն օգտակար է արյան շրջանառության, սրտի և ուղեղի համար։ Սերմերը նաև ունեն մի շարք վիտամիններ և հանքանյութեր, ինչպիսիք են մագնեզիումը, A, B և C վիտամինները և երկաթը, որոնք կարևոր են ձեր ընդհանուր առողջության համար:
Չորս թեյի գդալ թարմ սառեցված ձմերուկի սերմերը խառնեք մոտ երկու լիտր ջրի հետ և եռացրեք մոտ 15 րոպե։ Բոլոր սնուցիչները կակտիվանան:
Որպես այլընտրանք, դուք կարող եք կաթնային կոկտեյլ պատրաստել սերմերով.
Վերցրեք մի քանի ձմերուկի սերմեր և տարածեք դրանք թխման թերթիկի վրա: Տաքացրեք դրանք, մինչև ամբողջովին չորանան, և դուք զգաք թույլ քաղցր բույր:
Այժմ մանրացրեք դրանք մանր փոշու տեսքով և խառնեք տաք կամ սառը կաթի հետ 1:10 հարաբերակցությամբ։ Այս խառնուրդը իդեալական է, եթե դուք ունեք մարսողական կամ երիկամային խնդիրներ:
Քանի որ ձմերուկը լավ միզամուղ է, այս ըմպելիքը կարող է աջակցել երիկամների աշխատանքին: Հաջորդ անգամ, երբ ձմերուկ գնեմ, անպայման սերմեր կհավաքեմ: Ո՞վ գիտեր, որ դրանք օգտակար են առողջության համար: