Կոնչոլ․ Հայկակա ուտեստ, որը շատերն են մոռացել, ահա պատրաստման եղանակը

Դիտումներ 1201

Կոնչոլ․ Հայկակա ուտեստ, որը շատերն են մոռացել, ահա պատրաստման եղանակը

Կոնչոլը հին հայկական ուտեստ է։ Այս ավանդական ուտեստը պատրաստելու համար հարկավոր է։

 

 

Բաղադրամասեր

Սոխ,
Ձու,
Սամիթ,
Մաղադանոս,
Ջուր,
Չորահաց,
Սխտոր,
Մածուն,
Կարագ,
աղ,
պղպեղ

 



Պատրաստման եղանակը

Սոխը մանրացրեք և տապակեք կարագով։ Սոխի վրա միանգամից ավելացրեք աղը և պղպեղը։ Հենց սոխը գույնը փոխի, վրան ավելացրեք եռացրած ջուր (կարող եք ջուրը փոխարինել նախընտրած բուլյոնով, բայց բաղադրատոմսը ջրով է)։ Այնուհետև վրան ավելացեք հարած և համեմված ձուն, կտրատած կանաչիները։

 

 

Կրակի վրայից վերցնելուց հետո, չորահաց ավելացրեք վրան և մատուցեք մածուն սխտորով։



Ամենաընթերցվածը