Կիևյան կոտլետներ․ Իսկական դասական բաղադրատոմսը սա է․ Ամանորին այսպես եմ պատրաստում
Բաղադրամասեր․
Կարագ 140 գ
Հավ 1,2 կգ
Մաղադանոս 20 գ
Աղ ½ թեյի գդալ
Ձու 2 հատ
Կաթ 100 մլ
Ցորենի ալյուր 60 գ
Հացի փշրանքներ 140 գ
Բուսական յուղ 300 մլ
Ամանի մեջ խառնել մանրացված մաղադանոսը, ձեթն ու աղը, մանրակրկիտ խառնել մինչև հարթ զանգված ստանաք։ Ստացված զանգվածը բաժանել երկու մասի, ձևավորել և 3-5 րոպե դնել սառցախցիկում։ Ապա դրեք ֆիլեի վրա և ամուր փաթաթեք կոտլետը, նորից դրեք սառցախցիկ 3-5 րոպեով։
Մի ամանի մեջ միացրեք ձվերն ու կաթը և հարեք։ Կոտլետները դնել ալյուրի մեջ, ապա խառնուրդի մեջ։ Այնուհետև գլորում ենք պաքսիմատի մեջ, հետո խառնուրդի մեջ, հետո նորից փշրանքների մեջ։ Զգուշորեն վերցրեք այն:
Տապակի մեջ ձեթ լցնել և տաքացնել մինչև 200 աստիճան։ Ջեռոցը տաքացրեք 200 աստիճանով։ Տապակել կոտլետները մինչև դարչնագույն դառնա: Մատուցելուց առաջ չորացրեք թղթե սրբիչով:
Ամանի մեջ խառնել մանրացված մաղադանոսը, ձեթն ու աղը, մանրակրկիտ խառնել մինչև հարթ զանգված ստանաք։ Ստացված զանգվածը բաժանել երկու մասի, ձևավորել և 3-5 րոպե դնել սառցախցիկում։ Ապա դրեք ֆիլեի վրա և ամուր փաթաթեք կոտլետը, նորից դրեք սառցախցիկ 3-5 րոպեով։
Մի ամանի մեջ միացրեք ձվերն ու կաթը և հարեք։ Կոտլետները դնել ալյուրի մեջ, ապա խառնուրդի մեջ։ Այնուհետև գլորում ենք պաքսիմատի մեջ, հետո խառնուրդի մեջ, հետո նորից փշրանքների մեջ։ Զգուշորեն վերցրեք այն:
Տապակի մեջ ձեթ լցնել և տաքացնել մինչև 200 աստիճան։ Ջեռոցը տաքացրեք 200 աստիճանով։ Տապակել կոտլետները մինչև դարչնագույն դառնա: Մատուցելուց առաջ չորացրեք թղթե սրբիչով: