Կարո՞ղ եք ասել այս ուտեստի անունը․ Շատ քչերը գիտեն
Հայկական խոհանոցը շատ հարուստ է և շատ համեղ։ Նույնիսկ կան ուտեստներ, որոնց անունները շատերը չգիդեն կամ ճիշտ չեն ասում։ Այս ուտեստը անվանվում է գառնի յարախ։
Սակայն եթե մոտ 80 տարի ետ գնանք, այս ուտեստը անվանվում էր Գառնի յարիկ։
Այժմ Գառնի յարիկ նույնպես շատերը անվանում են, սակայն ավելի տարածված է Գառնի յարախ։
Գառնի յարախի պատրաստման եղանակը և բաղադրատոմսը այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/Qayl-ar-kayl-
Մասնագետների խոսքով՝ սմբուկը հարուստ է բջջանյութով, վիտամիններով ու հանքանյութերով: Այս բանջարեղենի կալորիականությունը բավական ցածր է. 100 գրամում 25 կիլոկալորիա է պարունակում, 3 գրամ բջջանյութ, 1 գրամ սպիտակուց, C, К վիտամիններ:
Սմբուկը մեծ քանակով հակաօքսիդանտներ է պարունակում: Այս նյութերը բջիջները պաշտպանում են վնասից, որը հասցնում են ազատ ռադիկալները: