Կաթի վրա ավելացրել եմ կես բաժակ քացախ․ Տեսեք արդյունքում ինչ եմ ստանում
Սիրելի հեևորդեր ձեզ ենք ներկայացնում շատ օգտակար և համեղ բաղադրատոմս։ Մի քանի պարզ քայլ և արդյունքում կստանաք շատ համեղ պանիր։ Այո, սոդայի կաթի միջոցով կարող եք պանիր պատրաստել։
Պատրաստեք այս ամենը և վայելեք ձեր պատրաստած պանիրը։
Բաղադրամասեր
1. կաթ - 3 լ
2. քացախ 9% - 100 միլիլիտր
3. սամիթ (կարող եք օգտագործել ցանկացած կանաչի)
4. ջուր + աղ՝ աղաջրի համար.
Պատրաստուման եղանակը
1. Կաթը լցնել կաթսայի մեջ։
2. Եռալուց անմիջապես առաջ ավելացնել մանր կտրատած սամիթն ու լցնել քացախի մեջ։
3. Կաթը կաթնաշոռ կդառնա։
4. Անջատեք կրակը։ Քամոցը պատրաստել՝ մի քանի շերտով ծալած շղարշով։ Կաթնաշոռի զանգվածը լցնել մեջը։
5. Շիճուկը պետք է քամել։
6. Մամլիչը 1-1,5 ժամով դրեք վրան։
7. Պանիրը պետք է բավականին խիտ լինի։
8. Եռացրած ջրից ու աղից աղաջուր պատրաստել։ Այն պետք է լինի բավականին աղի: Հեղուկը պետք է ամբողջությամբ ծածկի պանրի ամբողջ կտորը։
9. Դնել սառնարանում, 10-12 ժամ հետո կարող եք ուտել պանիրը։