Ի՞նչ մթերքներ օգտագործել արյան որակը լավացնելու համար
1. Ձիթապտղի յուղ
Այս առողջարար մթերքը պարունակում է մեգա-3 ճարպաթթուներ և վիտամին E, որոնք նոսրացնում են արյունը:
2. Հատապտուղներ
Ելակը, լոռամիրգը, ազնվամորին սալիցիլաթթվով հարուստ հատապտուղներ են։ Այն նորմալացնում է արյան խտությունը և նվազեցնում բորբոքումը։
Օգտագործելով այս հատապտուղները, դուք կարող եք բարելավել ձեր մարմինը և հաղթահարել տարբեր հիվանդությունները:
3. Կոճապղպեղ
Բացի այն, որ կոճապղպեղը նոսրացնում է արյունը, այն նաև նվազեցնում է շաքարի մակարդակը արյան մեջ և արագացնում նյութափոխանակությունը։
4. Ընդեղեն և սերմեր
Օրական մի բուռ ընդեղեն և սերմեր ուտելով՝ դուք նոսրացնում եք արյունը և զգալիորեն նվազեցնում սրտային հիվանդությունների և արյան անոթների վտանգը: Դրանք վիտամին E-ի և օմեգա ճարպաթթուների աղբյուր են։
5. Դարչին
Դարչինն օրգանիզմի վրա գործում է որպես հզոր հակամակարդիչ, և այս ամենը շնորհիվ իր բաղադրության մեջ պարունակվող կումարինի:
Նաև այս նյութը ունակ է իջեցնել արյան ճնշումը, թեթևացնել բորբոքումները և նվազեցնել ուռուցքների զարգացումը։
6. Սխտոր
Այս մթերքի օգնությամբ մեր տատիկները պաշտպանվել են սիրտ-անոթային համակարգի հիվանդություններից։
Այն նվազեցնում է արյան մեջ «վատ» խոլեստերինի մակարդակը և ճարպային կուտակումներում դրա օքսիդացման հնարավորությունը, ինչպես նաև նորմալացնում է արյան ճնշումը։
7. Կծու պղպեղ
Կարմիր կծու պղպեղի բաղադրությունը ներառում է կապսաիցին, որը մեծացնում է արյան շրջանառությունը, մեծացնում արյան հոսքը դեպի օրգաններ և նվազեցնում արյան մակարդումը։