Ի՞նչ մթերքներ օգտագործել արյան որակը լավացնելու համար

Դիտումներ 236

Ի՞նչ մթերքներ օգտագործել արյան որակը լավացնելու համար

1. Ձիթապտղի յուղ

Այս առողջարար մթերքը պարունակում է մեգա-3 ճարպաթթուներ և վիտամին E, որոնք նոսրացնում են արյունը:

2. Հատապտուղներ

Ելակը, լոռամիրգը, ազնվամորին սալիցիլաթթվով հարուստ հատապտուղներ են։ Այն նորմալացնում է արյան խտությունը և նվազեցնում բորբոքումը։

 

Օգտագործելով այս հատապտուղները, դուք կարող եք բարելավել ձեր մարմինը և հաղթահարել տարբեր հիվանդությունները:

3. Կոճապղպեղ

Բացի այն, որ կոճապղպեղը նոսրացնում է արյունը, այն նաև նվազեցնում է շաքարի մակարդակը արյան մեջ և արագացնում նյութափոխանակությունը։

 

 



4. Ընդեղեն և սերմեր

Օրական մի բուռ ընդեղեն և սերմեր ուտելով՝ դուք նոսրացնում եք արյունը և զգալիորեն նվազեցնում սրտային հիվանդությունների և արյան անոթների վտանգը: Դրանք վիտամին E-ի և օմեգա ճարպաթթուների աղբյուր են։

 

5. Դարչին

Դարչինն օրգանիզմի վրա գործում է որպես հզոր հակամակարդիչ, և այս ամենը շնորհիվ իր բաղադրության մեջ պարունակվող կումարինի:

 

 

Նաև այս նյութը ունակ է իջեցնել արյան ճնշումը, թեթևացնել բորբոքումները և նվազեցնել ուռուցքների զարգացումը։

 

6. Սխտոր

Այս մթերքի օգնությամբ մեր տատիկները պաշտպանվել են սիրտ-անոթային համակարգի հիվանդություններից։ 



Այն նվազեցնում է արյան մեջ «վատ» խոլեստերինի մակարդակը և ճարպային կուտակումներում դրա օքսիդացման հնարավորությունը, ինչպես նաև նորմալացնում է արյան ճնշումը։

 

7. Կծու պղպեղ

Կարմիր կծու պղպեղի բաղադրությունը ներառում է կապսաիցին, որը մեծացնում է արյան շրջանառությունը, մեծացնում արյան հոսքը դեպի օրգաններ և նվազեցնում արյան մակարդումը։

 



Ամենաընթերցվածը