Աղիների համար ամենավտանգավոր մթերքը սա է

Դիտումներ 425
Աղիների համար ամենավտանգավոր մթերքը սա է

 

Ուռած փորը ոչ միայն տեսողականորեն անհրապույր է, այլև առաջին հերթին անհարմար է: Հաճախ դա ուղղակի կապված է մեր կերածմթերքների հետ: Ահա թե ինչից պետք է խուսափել և ինչն է օգտակար ձեր աղիքների համար:

Շատ տարածված պատճառը դիետան է: Հիմնականում խոսքը որոշ մթերքների մասին է, որոնք վատ են ներծծվում աղիքների կողմից։ Բժիշկը խորհուրդ է տալիս խուսափել հետևյալ մթերքներից.

 


 

Քաղցր ուտելիքներ

 

Ֆրուկտոզան, հայտնաբերված է ոչ միայն մրգերի և բանջարեղենի մեջ, այլ նաև հաճախ օգտագործվում է արդյունաբերական մթերքները քաղցրացնելու համար: 

«Ֆրուկտոզան կարող է միայն սահմանափակ չափով կամ ընդհանրապես չներծծվել բարակ աղիքից արյան մեջ և, հետևաբար, հասնել հաստ աղիք», - ասում է գաստրոէնտերոլոգ Ալեքսանդրա Ալիսովան։


Հետևաբար, պետք է զգույշ լինել ոչ միայն մրգերի, այլև արդյունաբերական մթերքներ ուտելուց որոնք հաճախ պարունակում են ֆրուկտոզա.

Հացաբուլկեղեն

Յոգուրտ

Լիմոնադ

Կետչուպի նման սոուսներ

 

 

Մրգերի որոշակի տեսակներ 

 

Մրգերը առողջարար են և համեղ։ Բայց որքան քաղցր է պտուղը, այնքան մեծ է փքվելու վտանգը։ 

Մրգերի հետևյալ տեսակները հատկապես հարուստ են ֆրուկտոզայով.

Ձմերուկ

Խաղող

Նեկտարիններ

Դեղձ

Հասած բանան

Սալոր

 

Բանջարեղենի որոշ տեսակներ

 

Բանջարեղենը նույնպես օգտակար է, բայց, ցավոք, կարող է առաջացնել նաև գազեր։ 

Նրանք աղիներում քայքայվում են աղիքային բակտերիաների միջոցով, ինչը կարող է հանգեցնել գազի արտանետման: Ամենից հաճախ հանդիպում են հետևյալ բանջարեղեններում.

Ծնեբեկ

Սոխ

Բազուկ

Սամիթ

 

Հացահատիկներ

 

Հացահատիկները, ինչպիսիք են ցորենը, գարին, պարունակում են սնձան, որը կարող է փքվածություն առաջացնել անհանդուրժողականություն ունեցող մարդկանց մոտ: 

Հետեւաբար, առանց սնձան հացահատիկները, ինչպիսիք են բրինձը և կորեկը, շատ ավելի քիչ սթրես են աղիների համար:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը