5 օրից Զատիկ է, տեսեք որքանով են վաճառում 1 կգ մանդակն ու սիբեխը

Դիտումներ 461
5 օրից Զատիկ է, տեսեք որքանով են վաճառում 1 կգ մանդակն ու սիբեխը

Զատիկին հաշված օրեր են մնացել, իսկ կանաչեղենի գները շարունակում են բարձրանալ։

 

 

Այսօր մեր աչքից չվրիպես սիբեխի գինը։ Իսկապես շատ թանկ է։


1 կգ սիբեխի արժեքը 2500 դրամ է։ Իսկ արդեն 5 օրից ավելին կլինի գները։

 

 

Իսկ մանդակի արժեքը 2000 դրամ է կիլոգրամը, 5 օրից նույնպես այլ արժեք կտեսնենք։

 

Այո, ընդհանուր թանկացումներ է եղել կանաչեղենի շուկայում։

 

Բույսը լայնորեն տարածված է Փոքր և Միջին Ասիայում, Հյուսիսային Աֆրիկայում, Իրանում, Կովկասում: Ծաղկում է հունիսից օգոստոս ամիսներին: Պտուղները հասունանում են օգոստոսից սեպտեմբեր ամիսներին:

Պտուղները հաճախ քիմիոնի պտուղների փոխարեն օգտագործում են հացաթխման մեջ: Բույսի բոլոր մասերը սուր համ ունեն: Գարնանը` մեզ մոտ, դեռևս չկանաչած տերևների վարդակը հավաքում են և օգտագործում ուտեստների մեջ` որպես բարկ համեմունք և մարինացված և եփած բանջարեղենային ճաշատեսակ:

Հարավային շրջաններում օգտագործում են որպես ուղտերի և եղջերավոր անասունների կեր: Ժողովրդական բժշկության մեջ սիբեխի մանրացրած տերևները դնում են վերքերի վրա` արագ լավացման նպատակով:

 

Սիբեխի ջրաթուրմ պատրաստելու համար 2 թեյի գդալ չոր խոտը թրմում են 500մլ եռացրած ջրում: Ընդունում են մեկ ճաշի գդալ, օրը 3 անգամ, ուտելուց 10-15 րոպե առաջ, ստամոքսի ցավերի, ստամոքսահյութի ցածր թթվայնության դեպքում, ինչպես նաև որպես միզամուղ:

Առաջարկում ենք սիբեխի պատրաստման շատ համեղ տարբերակ։

 

Պատրաստման եղանակը դիտեք տեսանյութում ՝ 

 

 

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը