Այսօր իշխան ձուկ եմ առել և երբ փորը բացեցի, տեսեք ինչ դուրս եկավ միջից, ապշել կարելի է


Այսօր ՝ ապրիլի 11-ին Սևանից իշխան ձուկ եմ առել։ Եվ տանը արդն պատրաստելուց, երբ բացեցի փորը, զարմանալի բան եղավ։ Տեսեք ինչ կար ձկան փորի մեջ։
Այո, դուք ճիշտ նկատեցիք, կարմիր խավիար։
Զարմանալի է միանշանակ, քանի որ վերջին անգամ 2000-ականների սկզբին էի այդպիսի բան տեսել։ Մարդիկ մաքրում են, հանում են խավիարը և նոր են վաճառում։
Նաև շատ քիչ է լինում, որ իշխանի մեջ խավիար լինի, այն էլ այդ քանակությամբ։
Ձեզ ենք ներկայացնում Իշխան ձկան ամենապարզ և համեղ պատրաստման եղանակը
Բաղադրամասեր
1 հատ միջին չափի իշխանին ՝
1 բաժակ ջուր,
աղ, մաղադանոս
Պատրաստման եղանակը
Մաքրած ձուկը լվանալ, աղ ցանել, դնել կաթսան, ավելացնել ջուրը: Կաթսան ծածկել, և ձուկը շոգեխաշել մարմանդ կրակի վրա 15 - 18 րոպե:
Դրանից հետո կաթսան վերցնել կրակի վրայից, զգուշությամբ ձուկը փոխադրել սկուտեղը և զարդարել մաղադանոսով:
