Ձմերուկի թթու․ Կիսվեք այս բաղադրատոմսով, պահպանեք այն ձեզ մոտ, այս համեղությունից անհնար է հրաժարվել, պատրաստման եղանակը քայլ առ քայլ դիտեք այստեղ
Ձմերուկի թթուն շատ յուրահատուկ բան է և եթե դեռևս չեք պատրաստել, անպայման պատրաստեք, չեք փոշմանի։ Xohanoc.am-ը ներկայացնում է ձմերուկի թթվի պատրաստման եղանակը։
Այս համեղությունը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է ՝
Բաղադրամասեր
Ձմերուկ 1/2 հատ,
Սխտոր 2 ատամ,
Աղ 1 ճաշի գդալ,
Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ,
Ջուր 1լ,
Սամիթի սերմեր ըստ ճաշակի,
ծովաբողկի տերևները ըստ ճաշակի
Դափնու տերև ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Մաքրել ձմերուկը: Կաթսայի մեջ ջուր լցրեք և հասցրեք եռման աստիճանի։ Ավելացրեք աղ և շաքարավազ, խառնեք և անջատեք կրակը։ Ջուրը մի փոքր հովացրեք, ապա ավելացրեք ծովաբողկը, սամիթի սերմերը ու մանր կտրատած սխտորը։
Ձմերուկի կտորները լցրեք ստերիլիզացված բանկաների մեջ և վրան լցրեք աղաջուրը, որը պատրաստել եք: Թողեք 2 օր տաք տեղում մնա, այնուհետև դրեք սառնարանը։ Մեր ձմերուկի թթուն պատրաստ է։ Բարի ախորժակ։