Ձմերուկի կտրատման նոր տարբերակ, որը մեծ հավանության է արժանացել․ ԴԻտեք առաջինը և կտրատելով այդպես ՝ զարմացրեք բոլորին

Դիտումներ 10736

Ձմերուկի կտրատման նոր տարբերակ, որը մեծ հավանության է արժանացել․ ԴԻտեք առաջինը և կտրատելով այդպես ՝ զարմացրեք բոլորին

մերուկն ունի մարդկանց համար դուրեկան համ, սննդարար հատկություն, պարունակում է մեծ քանակությամբ ջուր (90 %-ը ջուր է)։
Բացի թարմ վիճակում այն ուտելուց, ձմերուկի կեղևից պատրաստում են մուրաբա, ցուկատ, ջեմ, պովիդլո և այլն։ Սերմերից ստացվում է յուղ՝ բարձր տեսակի օլիֆ պատրաստելու համար։

 

 

Հասուն պտուղը պարունակում է շաքարներ, վիտամիններ և այլն։ Դյուրամարս է. օգտագործվում է թարմ, թթու դրած (մանրերը), մեղր (ևարդեկ) եփելու համար։ 



Պատրաստում են նաև մուրաբա, շաքարաչիր։ Հայաստանում գերակշռում են կարմիր պտղամսով սորտերը։

Ձմերուկի կտրատման շատ գեղեցիկ, հեշտ և ուտելու համար շատ հարմար տարբերակ

Տեսանյութը դիտեք այստեղ ՝ 

 



Իդեալական չափը ձմերուկի միջին չափն է՝ 5-7 կգ:

 

 

Հարթ, գեղեցիկ, հավասարաչափ ձև ունեցող ձմերուկը սովորաբար լինում է ոչ համեղ: Համեղ է այն ձմերուկը, որը մի քիչ ծուռ է, հողին հենված մասով՝ սպիտակ բծերով:



Ամենաընթերցվածը