Ձեզ կսովորեցնենք, թե ինչպես շատ արագ թթու դնել կաղամբը ճակնդեղով
Հիմա ես գիտեմ, թե ինչպես պատրաստել կաղամբը ճակնդեղով , որպեսզի տնական մարդիկ գովեն և հավելումներ խնդրեն։
Հավատացեք, սա լավագույն սեզոնային խորտիկն է, որը դուք անպայման պետք է պատրաստեք այս աշնանը։ Ինձ դուր է գալիս, որ այս բաղադրատոմսը շատ ժամանակ և ջանք չի պահանջում:
Բաղադրամասեր․
1,5 կգ կաղամբ
1 հատ ճակնդեղ
1 գազար
գլուխ սխտոր
1 լ 400 մլ ջուր
150 գ շաքարավազ
աղ
100 մլ քացախ 9%
2 դափնու տերեւ
5 հատ պղպեղ
Ճակնդեղն ու գազարը կորեական գազարի քերիչով մաքրել և քերել։
Լվացեք կաղամբը և կտրեք մեծ խորանարդի տեսքով: Մարինադը պատրաստելու համար ջուրը լցնել կաթսայի մեջ։ Ավելացնել աղ, շաքար, դափնու տերեւ, պղպեղի հատիկներ: Մարինադով կաթսան դնում ենք կրակի վրա, հասցնում ենք եռման աստիճանի, ապա եռացնում ևս մեկ րոպե։
Վերջում ավելացրեք քացախը։
Ներքևի մասում երեք լիտր տարայի մեջ շարում ենք կաղամբի առաջին շերտը, գազարի երկրորդ շերտը և ճակնդեղի սխտորի երրորդ շերտը և նորից պատրաստում կաղամբի շերտ։ Ավարտեք աղցանը ճակնդեղի և սխտորի շերտով։ Ուշադրություն դարձրեք, որ յուրաքանչյուր շերտ պետք է լավ սեղմվի։
Հենց սառչի, մեկ օրով դնել սառնարանում։ 24 ժամ հետո պատրաստ կլինի։ Բարի ախորժակ!