Ձեզ արգելված է կաղամբ ուտել, եթե ունեք այս խնդիրը
Կաղամբը շատ օգտակար և համեղ բանջարեղեն է։
Կաղամբի տերեւները հարուստ են С, В1, В2, В6, К, վիտամիններով, կարոտինով: Կաղամբը պարունակում է նաև սպիտակուցներ, բջջանյութ, ֆերմենտներ, հանքային աղեր:
Սակայն պետք է նշենք, որ կաղամբը ունի հակացուցումներ, ինչպես նաև այս խնդրի ժամանակ արգելված է ձեզ կաղամբ ուտել։
Սրտամկանի ինֆարկտից հետո պետք է դադարել թարմ կաղամբ ուտել, ասել է ընդհանուր բժիշկ-գաստրոէնտերոլոգ Վերա Սամսոնովան։
Կաղամբը պարունակում է մեծ քանակությամբ բուսական մանրաթել, որը խթանում է աղիների շարժունակությունը։
Թարմ կաղամբ ուտելը բացասաբար կանդրադառնա աղեստամոքսային տրակտի հիվանդություններ ունեցող մարդկանց վրա,
Կաղամբը սննդակարգում ներառելը կարող է աղիքային կոլիկ առաջացնել, բժիշկ Սամսոնովան ասել է բժիշկ Պիտեր պորտալին:
Մասնագետների կարծիքով՝ կաղամբ չի կարելի տալ փոքր երեխաներին։
Խրոնիկ գաստրիտի և այլ հիվանդությունների սրման ժամանակ բանջարեղենից պետք է խուսափել։
Թարմ կաղամբի հյութը հրահրում է ստամոքսի թթվի արտազատումը, որը գրգռում է աղիները և առաջացնում փքվածություն և ցավ։
Բժիշկը խորհուրդ է տալիս խուսափել այս մթերքի օգտագործումից սրտամկանի ինֆարկտի սուր ժամանակահատվածում։
Սամսոնովան կարծում է, որ առողջ մարդը կարող է թարմ կաղամբ ուտել առանց վախի։
Կաղամբը պարունակում է մեծ քանակությամբ ֆոլաթթու և կալիում, որն ամրացնում է արյունատար անոթները։