Ինչպես պատրաստել բլինչիկի լիստերը և միջուկը․ Սա ամենալավ տարբերակն է

Դիտումներ 543
Ինչպես պատրաստել բլինչիկի լիստերը և միջուկը․ Սա ամենալավ տարբերակն է

Ինչպես պատրաստել բլինչիկի լիստերը և աղացած տավարի մսով ամանորյա միջուկը․ սա ամենահամեղ և վստահելի տարբերակն է

Ամանորը այն տոնն է, երբ սեղանին ամեն ինչ պետք է լինի ոչ միայն համեղ, այլև գեղեցիկ, հագեցնող և բոլորի կողմից սիրված։ Այդպիսի ուտեստներից մեկը բլինչիկն է՝ հատկապես, երբ այն պատրաստված է բարակ, փափուկ լիստերով և հյութալի աղացած տավարի մսով միջուկով։

 

 

Շատ ընտանիքներում բլինչիկները դարձել են ամանորյա սեղանի անբաժանելի մասը, քանի որ դրանք կարելի է պատրաստել նախօրոք, տաքացնել ճիշտ պահին և մատուցել թե՛ որպես հիմնական ուտեստ, թե՛ որպես տաք նախուտեստ։ Այս հոդվածում կբացատրենք, ինչպես պատրաստել բլինչիկի կատարյալ լիստերը և ամանորյա, հարուստ համով տավարի մսով միջուկ, որը միշտ հաջող է ստացվում։


Ինչու ընտրել հենց տավարի մսով բլինչիկներ Ամանորին

Աղացած տավարի միսը ամանորյա սեղանի համար իդեալական ընտրություն է մի քանի պատճառով․

  • ունի հարուստ և խոր համ

  • հագեցնող է և հարմար մեծ հավաքների համար

  • լավ է համադրվում բլինչիկի նուրբ խմորի հետ

  • կարելի է պատրաստել տարբեր համեմունքներով՝ տոնական շեշտադրումով

Բացի այդ, տավարի մսով բլինչիկները սիրում են թե՛ մեծահասակները, թե՛ երեխաները, ինչը շատ կարևոր է Ամանորի համար։


Բլինչիկի լիստերի ճիշտ բաղադրատոմսը

Սկսենք հիմքից։ Եթե լիստերը ճիշտ չստացվեն, նույնիսկ ամենահամեղ միսը չի փրկի ուտեստը։

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Ձու – 2 հատ

  • Կաթ – 500 մլ

  • Ալյուր – 200 գրամ

  • Շաքարավազ – 1 ճաշի գդալ

  • Աղ – ½ թեյի գդալ

  • Բուսայուղ – 2 ճաշի գդալ

📌 Բլինչիկները աղի միջուկի համար պետք է լինեն չեզոք համով, այդ պատճառով շաքարավազը շատ քիչ է։


Ինչպես պատրաստել բլինչիկի խմորը

  1. Խորը ամանի մեջ կոտրեք ձվերը, ավելացրեք աղն ու շաքարավազը

  2. Լավ խառնեք մինչև զանգվածը միատարր դառնա

  3. Աստիճանաբար ավելացրեք կաթը՝ անընդհատ խառնելով

  4. Ալյուրը մաղեք և ավելացրեք մաս-մաս

  5. Վերջում ավելացրեք բուսայուղը

Խմորը պետք է ստացվի հեղուկ, թավայի վրա հեշտ տարածվող։

👉 Թողեք խմորը հանգստանա 10–15 րոպե, որպեսզի ալյուրը լավ բացվի։


Բլինչիկների թխման գաղտնիքները

  • Թավան պետք է լավ տաքացած լինի

  • Առաջին բլինչիկից առաջ թավան թեթև յուղեք

  • Յուրաքանչյուր բլինչիկ թխեք միջին կրակի վրա

  • Թխման ժամանակը՝ մոտ 30–40 վայրկյան յուրաքանչյուր կողմի համար

Պատրաստի բլինչիկները շարեք ափսեի վրա և ծածկեք, որպեսզի չչորանան։


Այժմ անցնենք ամենակարևոր մասին՝ մսային միջուկին, որը բլինչիկներին տալիս է տոնական և հագեցնող բնույթ։

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Աղացած տավարի միս – 500 գրամ

  • Սոխ – 2 միջին չափի

  • Կարագ կամ բուսայուղ – 2 ճաշի գդալ

  • Աղ – ըստ ճաշակի

  • Սև պղպեղ – ½ թեյի գդալ

  • Կարմիր պղպեղ – ըստ ցանկության

  • Մսի արգանակ կամ ջուր – 50 մլ


 

Ինչպես պատրաստել հյութալի մսով միջուկ

Քայլ 1․ Սոխի նախապատրաստում

Սոխը մանր կտրատեք և տապակեք տաքացված թավայի մեջ մինչև ոսկեգույն դառնալը։

Քայլ 2․ Մսի ավելացում

Ավելացրեք աղացած տավարի միսը և լավ խառնեք, որպեսզի գնդիկներ չմնան։

Քայլ 3․ Համեմում

Ավելացրեք աղը, սև և կարմիր պղպեղը։ Խառնեք և տապակեք միջին կրակի վրա։

Քայլ 4․ Հյութեղության ապահովում

Ավելացրեք մի փոքր արգանակ կամ ջուր, ծածկեք կափարիչով և թողեք եփվի մոտ 10 րոպե։

📌 Այս քայլը շատ կարևոր է, որպեսզի միջուկը չչորանա։


Ինչպես ճիշտ լցնել և փաթաթել բլինչիկները

  • Յուրաքանչյուր բլինչիկի կենտրոնում դրեք 1–1,5 ճաշի գդալ միջուկ

  • Փաթաթեք ծրարի կամ գլանակի տեսքով

  • Եթե նախատեսում եք տաքացնել, շարեք բլինչիկները թավայի կամ ջեռոցի մեջ

Ամանորյա սեղանի համար կարելի է դրանք վերջում թեթև տապակել կարագով։


Մատուցման ամանորյա գաղափարներ

Տավարի մսով բլինչիկները կարելի է մատուցել․

  • թթվասերով

  • սունկով սոուսով

  • կանաչիներով զարդարված

  • տաք նախուտեստի ձևով

Գեղեցիկ մատուցումը ամանորյա սեղանի համար նույնքան կարևոր է, որքան համը։


Օգտակար խորհուրդներ Ամանորի համար

 

 

  • Միջուկը պատրաստեք մեկ օր առաջ՝ համը ավելի կհարստանա

  • Բլինչիկները պահեք սառնարանում փակ տարայում

  • Մատուցումից առաջ տաքացրեք ջեռոցում կամ թավայի մեջ

  • Մի լցրեք շատ միջուկ, որպեսզի բլինչիկը չպատռվի


Եզրակացություն

Բլինչիկի բարակ լիստերը և աղացած տավարի մսով ամանորյա միջուկը կատարյալ համադրություն են տոնական սեղանի համար։ Այս բաղադրատոմսը փորձված է, հագեցնող և միշտ հաջող է ստացվում՝ նույնիսկ մեծ հյուրասիրությունների ժամանակ։

Ամենաընթերցվածը