Ինչպես պատրաստել բլինչիկի լիստերը և միջուկը․ Սա ամենալավ տարբերակն է

Ինչպես պատրաստել բլինչիկի լիստերը և աղացած տավարի մսով ամանորյա միջուկը․ սա ամենահամեղ և վստահելի տարբերակն է
Ամանորը այն տոնն է, երբ սեղանին ամեն ինչ պետք է լինի ոչ միայն համեղ, այլև գեղեցիկ, հագեցնող և բոլորի կողմից սիրված։ Այդպիսի ուտեստներից մեկը բլինչիկն է՝ հատկապես, երբ այն պատրաստված է բարակ, փափուկ լիստերով և հյութալի աղացած տավարի մսով միջուկով։

Շատ ընտանիքներում բլինչիկները դարձել են ամանորյա սեղանի անբաժանելի մասը, քանի որ դրանք կարելի է պատրաստել նախօրոք, տաքացնել ճիշտ պահին և մատուցել թե՛ որպես հիմնական ուտեստ, թե՛ որպես տաք նախուտեստ։ Այս հոդվածում կբացատրենք, ինչպես պատրաստել բլինչիկի կատարյալ լիստերը և ամանորյա, հարուստ համով տավարի մսով միջուկ, որը միշտ հաջող է ստացվում։
Ինչու ընտրել հենց տավարի մսով բլինչիկներ Ամանորին
Աղացած տավարի միսը ամանորյա սեղանի համար իդեալական ընտրություն է մի քանի պատճառով․
-
ունի հարուստ և խոր համ
-
հագեցնող է և հարմար մեծ հավաքների համար
-
լավ է համադրվում բլինչիկի նուրբ խմորի հետ
-
կարելի է պատրաստել տարբեր համեմունքներով՝ տոնական շեշտադրումով
Բացի այդ, տավարի մսով բլինչիկները սիրում են թե՛ մեծահասակները, թե՛ երեխաները, ինչը շատ կարևոր է Ամանորի համար։
Բլինչիկի լիստերի ճիշտ բաղադրատոմսը
Սկսենք հիմքից։ Եթե լիստերը ճիշտ չստացվեն, նույնիսկ ամենահամեղ միսը չի փրկի ուտեստը։
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
-
Ձու – 2 հատ
-
Կաթ – 500 մլ
-
Ալյուր – 200 գրամ
-
Շաքարավազ – 1 ճաշի գդալ
-
Աղ – ½ թեյի գդալ
-
Բուսայուղ – 2 ճաշի գդալ
📌 Բլինչիկները աղի միջուկի համար պետք է լինեն չեզոք համով, այդ պատճառով շաքարավազը շատ քիչ է։
Ինչպես պատրաստել բլինչիկի խմորը
-
Խորը ամանի մեջ կոտրեք ձվերը, ավելացրեք աղն ու շաքարավազը
-
Լավ խառնեք մինչև զանգվածը միատարր դառնա
-
Աստիճանաբար ավելացրեք կաթը՝ անընդհատ խառնելով
-
Ալյուրը մաղեք և ավելացրեք մաս-մաս
-
Վերջում ավելացրեք բուսայուղը
Խմորը պետք է ստացվի հեղուկ, թավայի վրա հեշտ տարածվող։
👉 Թողեք խմորը հանգստանա 10–15 րոպե, որպեսզի ալյուրը լավ բացվի։
Բլինչիկների թխման գաղտնիքները
-
Թավան պետք է լավ տաքացած լինի
-
Առաջին բլինչիկից առաջ թավան թեթև յուղեք
-
Յուրաքանչյուր բլինչիկ թխեք միջին կրակի վրա
-
Թխման ժամանակը՝ մոտ 30–40 վայրկյան յուրաքանչյուր կողմի համար
Պատրաստի բլինչիկները շարեք ափսեի վրա և ծածկեք, որպեսզի չչորանան։
Այժմ անցնենք ամենակարևոր մասին՝ մսային միջուկին, որը բլինչիկներին տալիս է տոնական և հագեցնող բնույթ։
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
-
Աղացած տավարի միս – 500 գրամ
-
Սոխ – 2 միջին չափի
-
Կարագ կամ բուսայուղ – 2 ճաշի գդալ
-
Աղ – ըստ ճաշակի
-
Սև պղպեղ – ½ թեյի գդալ
-
Կարմիր պղպեղ – ըստ ցանկության
-
Մսի արգանակ կամ ջուր – 50 մլ
Ինչպես պատրաստել հյութալի մսով միջուկ
Քայլ 1․ Սոխի նախապատրաստում
Սոխը մանր կտրատեք և տապակեք տաքացված թավայի մեջ մինչև ոսկեգույն դառնալը։
Քայլ 2․ Մսի ավելացում
Ավելացրեք աղացած տավարի միսը և լավ խառնեք, որպեսզի գնդիկներ չմնան։
Քայլ 3․ Համեմում
Ավելացրեք աղը, սև և կարմիր պղպեղը։ Խառնեք և տապակեք միջին կրակի վրա։
Քայլ 4․ Հյութեղության ապահովում
Ավելացրեք մի փոքր արգանակ կամ ջուր, ծածկեք կափարիչով և թողեք եփվի մոտ 10 րոպե։
📌 Այս քայլը շատ կարևոր է, որպեսզի միջուկը չչորանա։
Ինչպես ճիշտ լցնել և փաթաթել բլինչիկները
-
Յուրաքանչյուր բլինչիկի կենտրոնում դրեք 1–1,5 ճաշի գդալ միջուկ
-
Փաթաթեք ծրարի կամ գլանակի տեսքով
-
Եթե նախատեսում եք տաքացնել, շարեք բլինչիկները թավայի կամ ջեռոցի մեջ
Ամանորյա սեղանի համար կարելի է դրանք վերջում թեթև տապակել կարագով։
Մատուցման ամանորյա գաղափարներ
Տավարի մսով բլինչիկները կարելի է մատուցել․
-
թթվասերով
-
սունկով սոուսով
-
կանաչիներով զարդարված
-
տաք նախուտեստի ձևով
Գեղեցիկ մատուցումը ամանորյա սեղանի համար նույնքան կարևոր է, որքան համը։
Օգտակար խորհուրդներ Ամանորի համար

-
Միջուկը պատրաստեք մեկ օր առաջ՝ համը ավելի կհարստանա
-
Բլինչիկները պահեք սառնարանում փակ տարայում
-
Մատուցումից առաջ տաքացրեք ջեռոցում կամ թավայի մեջ
-
Մի լցրեք շատ միջուկ, որպեսզի բլինչիկը չպատռվի
Եզրակացություն
Բլինչիկի բարակ լիստերը և աղացած տավարի մսով ամանորյա միջուկը կատարյալ համադրություն են տոնական սեղանի համար։ Այս բաղադրատոմսը փորձված է, հագեցնող և միշտ հաջող է ստացվում՝ նույնիսկ մեծ հյուրասիրությունների ժամանակ։
