Ինչպես ճիշտ սնվել օստեոխոնդրոզի դեպքում. Մի քանի խորհուրդներ բժշկից

Դիտումներ 4312

Ինչպես ճիշտ սնվել օստեոխոնդրոզի դեպքում.  Մի քանի խորհուրդներ բժշկից

Առաջին օրը օգտագործում են գազարից, դդումից, ամբողջական հասած մրգերից և հատապտուղներից (ձմերուկ, նարինջ, ելակ) թարմ պատրաստված հյութեր:

 

 

Երկրորդ օրը՝ հում և խաշած բանջարեղեն, բացառությամբ ճակնդեղի և կարտոֆիլի։

Երրորդ օրվանից ՝ չհղկված ձավարեղեն (վարսակ, հնդկաձավար, ցորեն), ձկան ապուր, մի քիչ ձուկ։

 



Բացառեք դրանցից լոլիկն ու դրանով պատրաստված մթերքները (տոմատի մածուկ, կետչուպ, աջիկա), ալյուրից պատրաստված մթերքները, սունկը՝ մինչև վերականգնումը։ Ապուրների մեջ կրճատեք ոլոռի և լոբի քանակը։

 

 

Համեմունքներից օգտակար են համեմը, դափնու տերեւը, մաղադանոսը, նեխուրը, սամիթը։ Սրացման ժամանակ կարևոր է սահմանափակել աղի ընդունումը՝ այտուցը և ցավը թեթևացնելու համար։ Հատկապես դատարկ ստամոքսին օգտակար են կեչու հյութը, ելակը, ձմերուկը, դդումը։

 



Բրինձ վարսակով և գազարով

Գազարը ջրի մեջ դնելուց հետո լցնել ամբողջական վարսակ (բրնձի քանակի 1/3-ը)։

Վարսակի փաթիլները «Հերկուլեսը» լցնում են եռման ջրի մեջ 1:3 հարաբերակցությամբ, եռացնում են 3-5 րոպե խառնելով։

Շաքարավազի փոխարեն օգտակար է շիլա եփել չոր տանձով։



Ամենաընթերցվածը