Ինչ պետք է անել, որպեսզի սխտորը երկար պահվի

Դիտումներ 372

Ինչ պետք է անել, որպեսզի սխտորը երկար պահվի

Ոչ բոլորը գիտեն, թե ինչ անել սխտորի հետ բերքահավաքից հետո։ 

Այնուամենայնիվ, համը, թեթևությունը և բերքը կախված կլինեն հետագա գործողություններից: 

Կան կանոններ, որոնցով կարելի է ավելացնել այս հատկությունները:

1. Թողնել կանաչ զանգվածը։

Սխտորը հավաքվում է, երբ ստորին տերևները սկսում են չորանալ, իսկ վերինները մնում են կանաչ, ծայրերում դեղին: 

Մի շտապեք կտրել ցողունը՝ թողնելով միայն գլուխը, քանի որ մեխակը հասունանում է բերքահավաքից առաջին մեկուկես շաբաթ հետո։ 
 
 

Սնվում են տերեւներով եւ ցողուններով՝ կուտակելով չոր նյութեր։ 

Կտրեք ցողունները միայն այն ժամանակ, երբ դրանք ամբողջովին չորանան: Ավելի լավ է սխտորը պահել չոր և լավ օդափոխվող տեղում։ 

Ցերեկը կարող եք թողնել դրսում, իսկ գիշերը փակ տարածքում, որպեսզի բերքը չվնասվի ցողից կամ անձրևից։ 

Այս մեթոդի շնորհիվ սխտորն ավելի սուր, հարուստ կլինի, իսկ պահպանման ժամկետը կավելանա։

 

 



2. Պահեք միայն միջին գլուխներ

Միջին գլուխները ավելի երկար են պահվում, քան մեծերն ու փոքրերը։ 

 

 

Մեծ մեխակները հաճախ սառչում են և զգայուն են անբարենպաստ պայմանների նկատմամբ, իսկ փոքրերը՝ հակառակը: 

Հետեւաբար, պահեք և տնկեք միայն միջին չափի սխտոր:



3. Մաքրում.

Պահելուց առաջ սխտորը պետք է մաքրվի: Եթե ​​այն չափազանց կեղտոտ է, ապա հավաքելուց անմիջապես հետո ավելի լավ է լվանալ ջրով, ապա չորացնել։ 

Լավագույնն այն է, որ լվացքի համար օգտագործեք ֆիտոսպորինի լուծույթ՝ պահպանման ժամկետը մեծացնելու և փտելու վտանգը նվազեցնելու համար:



Ամենաընթերցվածը