Ի՞նչ անել, եթե քաշը կանգ է առնում․ Այսպես կարող եք նիհարել․ Խորհուրդներ սննդաբանից
Սննդաբան-էնդոկրինոլոգ Ալբինա Կոմիսսարովան նշել է քաշի կորստին խանգարող ամենատարածված պատճառները։
Հնարավոր է, որ դուք չափից շատ եք ուտում: Եվ դուք կարող եք նույնիսկ չհասկանալ դա: Ինչ-որ տեղ հավելյալ գդալ մեղր, շաքարավազ, սուրճ և այլն։
Սկսեք պահել սննդի օրագիր և գրեք բառացիորեն այն ամենը, ուտում եք: Միայն այդ դեպքում ամեն ինչ պարզ կդառնա։ Երկրորդ պատճառը, որքան էլ որ զարմանալի լինի, այն է, որ դուք շատ քիչ եք ուտում։
Օրական 800-1000 կալորիա ուտելով՝ կարող եք դանդաղեցնել նյութափոխանակությունը, իսկ հետո քաշը նույնպես կբարձրանա։ Լուծումը սննդի օրագիր պահելն է, ճաշեր ավելացնելը։
Երրորդ, դուք չեք ուտում այն, ինչ ձեզ հարկավոր է: Եթե ձեր սննդակարգում բացակայում են սպիտակուցները, ճարպերը կամ ածխաջրերը, ինչպես նաև բջջանյութը, ապա մի մտածեք առողջ քաշի կորստի մասին։
Ելքը առողջ սննդակարգին ուշադրություն դարձնելն է, դիետան ավելի հավասարակշռված դարձնելը, ճարպերից ու հացից չվախենալը։ Պետք չէ մարմինը պահել մշտական լարվածության և սթրեսի մեջ։ Թող նա երբեմն հանգստանա: Օրական մեկ կտոր շոկոլադը կամ մեկ մարշմելոուն ձեզ չեն գիրացնի։
Երբեմն մենք երկար ժամանակ նիհարում ենք։ Պատճառն այն է, որ նույնիսկ 1400-1600 կկալ կալորիականության դեպքում քաշը կարող է կանգնել մեկ տեղում: Մարմինը նոր է հարմարվել, և դա նորմալ է, սպասեք, երբեմն պետք է համբերատար լինել: Փորձեք փոխել ձեր սննդակարգը կամ վարժությունների տեսակը: Եթե դա չի օգնում, փորձեք դիետայի ընդմիջում: Բարձրացրեք ձեր կալորիաների ընդունումը, մինչդեռ շարունակեք առողջ սնունդ օգտագործել։