Խաշլամա․ Ձեզ ենք ներկայացնում իսկական ամառային խաշլամայի պատրաստման եղանակը

Դիտումներ 551

Խաշլամա․ Ձեզ ենք ներկայացնում իսկական ամառային խաշլամայի պատրաստման եղանակը

Խաշլամայի բաղադրատոմսը կատարյալ է ամենասկսնակ տնային տնտեսուհիների համար։ Խաշլամայի պատրաստումը շատ պարզ է, բայց արդյունքը զարմանալի է։ Խաշլաման կարող է լինել առաջին կամ երկրորդ ճաշատեսակի տեսքով, տարբեր տատանումներով։ Օրինակ՝ խաշլաման գարեջրի, տավարի և բանջարեղենի վրա։

 

 

Բաղադրամասեր

Տավարի միս (հորթի միս), կրծքամիս - 500 գ
Կարտոֆիլ - 600 գ
Լոլիկ - 500 գ (4-6 հատ)
Քաղցր պղպեղ - 200 գ (1 հատ)
Սոխ - 300 գ (2-3 հատ)
Սխտոր - 2 պճեղ
Թեթև գարեջուր - 150 մլ
Կանաչի խառնուրդ (մաղադանոս, ռեհան և կիլանտրո) - 1 փունջ
Սև պղպեղ - ըստ ճաշակի
Համեմունքներ մսի համար - համտեսել
Աղ - 1 թեյի գդալ


Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս Տավարի Խաշլամայի

Խաշլամայի համար պատրաստեք բոլոր բաղադրիչները։ Շատ հարմար է, երբ ամեն ինչ ձեռքի տակ է, և պետք չէ ամեն անգամ վազել դեպի սառնարան։ Տավարի միսը, բանջարեղենը և կանաչին լվանալ ջրով, չորացնել:

Ինչպես պատրաստել տավարի խաշլաման բանջարեղենով և խոտաբույսերով (գարեջրի վրա).

Միս պատրաստեք խաշլամայի համար՝ հեռացրեք ոսկորները, թաղանթները և երակները, կտրեք լուցկու տուփի չափի կտորներով։ Աղ, գլորել աղացած պղպեղի մեջ և համեմունքներ մսի համար:

 



Այս ուտեստի համար կատարյալ է կաթսան կամ հաստ հատակով կաթսա:
Լոլիկը կտրատել և լոլիկի կեսը դնել թավայի հատակին առաջին շերտում։

Կտրել սոխը կես օղակների մեջ և հաջորդ շերտի կեսը դնել լոլիկի վրա:
Կտրտած քաղցր պղպեղը (կեսը) կլինի խաշլամայի հաջորդ շերտը։

 

 

Կանաչիները մանր կտրատել և շարել բանջարեղենի վրա։

Կանաչիների վրա դնել համեմունքներով ու սխտորով միսը։ Սխտորը կարելի է կտրատել ափսեների մեջ, ուստի նրա համն ավելի վառ կլինի։

Հաջորդը, հակառակ հերթականությամբ շարեք բանջարեղենի շերտերը՝ պղպեղ, սոխ և լոլիկ:
Բանջարեղենն ու միսը լցնել գարեջուրով։

Տապակը դնել դանդաղ կրակի վրա, ծածկել կափարիչով և թողնել բանջարեղենով միսը եփվի իր հյութի մեջ 1-1,5 ժամ։ Ջուր մի՛ ավելացրեք և մի՛ խառնեք։ Բանջարեղենից ու մսից ստացված հյութը, ինչպես նաև գարեջուրը ամբողջությամբ կծածկեն մեր ուտեստը։

Կարտոֆիլը մաքրել, կտրատել խորանարդի և ավելացնել կաթսայի մեջ։ Աղ մի քիչ: Շոգեխաշել բանջարեղենը մսի հետ ևս 30 րոպե, մինչև կարտոֆիլը պատրաստ լինի։

Խաշլամա գարեջրի վրա, տավարի միս բանջարեղենով և խոտաբույսերով, պատրաստ է։

Խաշլաման մատուցեք անմիջապես։



Ամենաընթերցվածը