Խաշլամա․ Ձեզ ենք ներկայացնում իսկական ամառային խաշլամայի պատրաստման եղանակը
Խաշլամայի բաղադրատոմսը կատարյալ է ամենասկսնակ տնային տնտեսուհիների համար։ Խաշլամայի պատրաստումը շատ պարզ է, բայց արդյունքը զարմանալի է։ Խաշլաման կարող է լինել առաջին կամ երկրորդ ճաշատեսակի տեսքով, տարբեր տատանումներով։ Օրինակ՝ խաշլաման գարեջրի, տավարի և բանջարեղենի վրա։
Բաղադրամասեր
Տավարի միս (հորթի միս), կրծքամիս - 500 գ | ||
Կարտոֆիլ - 600 գ | ||
Լոլիկ - 500 գ (4-6 հատ) | ||
Քաղցր պղպեղ - 200 գ (1 հատ) | ||
Սոխ - 300 գ (2-3 հատ) | ||
Սխտոր - 2 պճեղ | ||
Թեթև գարեջուր - 150 մլ | ||
Կանաչի խառնուրդ (մաղադանոս, ռեհան և կիլանտրո) - 1 փունջ | ||
Սև պղպեղ - ըստ ճաշակի | ||
Համեմունքներ մսի համար - համտեսել | ||
Աղ - 1 թեյի գդալ |
Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս Տավարի Խաշլամայի
Խաշլամայի համար պատրաստեք բոլոր բաղադրիչները։ Շատ հարմար է, երբ ամեն ինչ ձեռքի տակ է, և պետք չէ ամեն անգամ վազել դեպի սառնարան։ Տավարի միսը, բանջարեղենը և կանաչին լվանալ ջրով, չորացնել:
Ինչպես պատրաստել տավարի խաշլաման բանջարեղենով և խոտաբույսերով (գարեջրի վրա).
Միս պատրաստեք խաշլամայի համար՝ հեռացրեք ոսկորները, թաղանթները և երակները, կտրեք լուցկու տուփի չափի կտորներով։ Աղ, գլորել աղացած պղպեղի մեջ և համեմունքներ մսի համար:
Այս ուտեստի համար կատարյալ է կաթսան կամ հաստ հատակով կաթսա:
Լոլիկը կտրատել և լոլիկի կեսը դնել թավայի հատակին առաջին շերտում։
Կտրել սոխը կես օղակների մեջ և հաջորդ շերտի կեսը դնել լոլիկի վրա:
Կտրտած քաղցր պղպեղը (կեսը) կլինի խաշլամայի հաջորդ շերտը։
Կանաչիները մանր կտրատել և շարել բանջարեղենի վրա։
Կանաչիների վրա դնել համեմունքներով ու սխտորով միսը։ Սխտորը կարելի է կտրատել ափսեների մեջ, ուստի նրա համն ավելի վառ կլինի։
Հաջորդը, հակառակ հերթականությամբ շարեք բանջարեղենի շերտերը՝ պղպեղ, սոխ և լոլիկ:
Բանջարեղենն ու միսը լցնել գարեջուրով։
Տապակը դնել դանդաղ կրակի վրա, ծածկել կափարիչով և թողնել բանջարեղենով միսը եփվի իր հյութի մեջ 1-1,5 ժամ։ Ջուր մի՛ ավելացրեք և մի՛ խառնեք։ Բանջարեղենից ու մսից ստացված հյութը, ինչպես նաև գարեջուրը ամբողջությամբ կծածկեն մեր ուտեստը։
Կարտոֆիլը մաքրել, կտրատել խորանարդի և ավելացնել կաթսայի մեջ։ Աղ մի քիչ: Շոգեխաշել բանջարեղենը մսի հետ ևս 30 րոպե, մինչև կարտոֆիլը պատրաստ լինի։
Խաշլամա գարեջրի վրա, տավարի միս բանջարեղենով և խոտաբույսերով, պատրաստ է։
Խաշլաման մատուցեք անմիջապես։