Հավաքեք ընկույզի տերեւները մայիսին. Անպայման մայիսին, իսկ հետո կարող եք պատրաստել բորբոքման բուժման այս հիանալի միջոցը
Ընկույզը բնության անգին նվերն է։ Օգտվե՛ք նրա բուժիչ ուժից։
Ընկույզի տերեւները աներեւակայելի բուժիչ են։ Խորհուրդ ենք տալիս սովորել, թե ինչպես ճիշտ պատրաստել թեյ ընկույզի այս հատվածից և նրա բուժիչ հատկություններից։
Մայիսյան տերեւներն ամենաօգտակարն են:
Տերևներից կարելի է թուրմ պատրաստել, այն օգտագործվում է հոդատապից և ռևմատիզմից ազատվելու, մաշկի բորբոքումները վերացնելու համար։
Ընկույզի տերեւները հաջողությամբ օգտագործվել են լուրջ սնկային և բակտերիալ վարակների բուժման համար, դրանք օգտակար են մաշկի բորբոքումների, ինչպես նաև գաստրիտների, ստամոքսի և աղիների խոցերի բուժման համար։
Ընկույզի տերեւներից պատրաստված թեյն ի վիճակի է վերացնել աղիքային վարակները, արդյունավետորեն օգնում է ամրապնդել իմունային համակարգը, նորմալացնել արյան շաքարի մակարդակը 2-րդ տիպի շաքարախտի դեպքում:
Ընկույզի տերևներից թեյի պատրաստման եղանակը.
350 մլ ջրին ավելացրեք 2 թեյի գդալ մանրացված չոր ընկույզի տերևները։
Թողեք եռա 1-2 րոպե։ Հովացրեք և քամեք: Թեյը խորհուրդ է տրվում խմել օրական 2 կամ 3 բաժակից ոչ ավել։ Մայիսյան տերևներից թեյը շատ բուրավետ է և բավականին համեղ:
Կոմպրեսի պատրաստում
Օգտակար ընկույզի մայիսյան տերևների կոմպրեսը օգտագործվում է հոդերի, մաշկի սնկային վնասվածքների և բորբոքված հատվածներում: Այստեղ նույնպես ամեն ինչ շատ պարզ է.
3 ճաշի գդալ թարմ ընկույզի տերեւները ավելացրեք 30 մլ ջրին։
Եռացնել 2-3 րոպե։ Ապա քամեք։
Խորհուրդ է տրվում երեկոյան տաք կոմպրես դնել ցավոտ հատվածին և թողնել մինչև առավոտ։
Որոշ մարդիկ կարող են ալերգիկ ռեակցիաներ ունենալ ընկույզի տերևի թեյի նկատմամբ և ունենալ այնպիսի ախտանիշներ, ինչպիսիք են սրտխառնոցը, փսխումը կամ ստամոքսի ցավը: Եթե նկատում եք այս ախտանիշներից որևէ մեկը ձեր առաջին բաժակ թեյ խմելուց հետո, դադարեցրեք ընկույզի տերևով թեյ խմել: