Գրեք ի՞նչ է սա ու տեսեք ինչքան օգտակար միջոց է

Դիտումներ 181
Գրեք ի՞նչ է սա ու տեսեք ինչքան օգտակար միջոց է

Կարծում եմ այս համեղ և հրաշալի միջոցի մասին գրեթե բոլորը գիտեն։ Այո, սա խաղողի տերև է ՝ թուփ։ Այն հատկապես օգտագործում են տոլմա պատրաստելիս։ 

 

 

Լինելով վիտամին A- ի աղբյուր, խաղողի տերևները հզոր բնական հակաօքսիդանտ են, որն օգնում է պահպանել և բարձրացնել մարդու դիմադրողականությունը, պաշտպանել մարմնի բջիջները շրջակա միջավայրի բացասական գործոններից, պաշտպանել ծերությունից:
Այս վիտամինի առկայության պատճառով խաղողի տերևները օգտակար են տեսողության համար, պայքարում են  քրոնիկ հոգնածության դեմ:

 

 


Խաղողի տերևներից ճաշատեսակների հաճախ օգտագործումը օգնում է բարելավել մաշկի և մազերի որակը: 
Խաղողի տերեւում առկա կալցիումից բացի, կարոտինը նույնպես բարենպաստ ազդեցություն է թողնում նյարդային համակարգի և մկանների վիճակի վրա:
Համարվում է, որ խաղողի միայն մեկ տերևը կարող է պաշտպանել  կարիեսից։

Իսկ ինչպես պահպանել թուփը ձմռան համար ՝


Բաղադրամասեր

Թուփ,

Աղաջրի համար՝ 1 լ ջուր,

120 գ աղ

 

 
 

Պատրաստման եղանակը

 

Խաղողի մատղաշ տերևները լվանալ, այնուհետև խնամքով դարսել բանկայում, վերևից դնել մաքուր լվացած տափակ քար, որպեսզի խաղողի տերևները կիպ կպած մնան, որից հետո վրան լցնել աղաջուր (աղաջուրը պետք է խաղողի տերևից 3 — 4 սմ բարձր լինի)։ Աղը դրած խաղողի տերևն օգտագործում են տոլմա պատրաստելու համար։

 

 

Խաղողի տերևը գործածելուց առաջ պետք է 3—5 ժամ թրջոց դնել, յուրաքանչյուր ժամը մեկ անգամ փոխելով ջուրը:

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը