Գրեք ի՞նչ է սա ու տեսեք ինչքան օգտակար միջոց է


Կարծում եմ այս համեղ և հրաշալի միջոցի մասին գրեթե բոլորը գիտեն։ Այո, սա խաղողի տերև է ՝ թուփ։ Այն հատկապես օգտագործում են տոլմա պատրաստելիս։
Լինելով վիտամին A- ի աղբյուր, խաղողի տերևները հզոր բնական հակաօքսիդանտ են, որն օգնում է պահպանել և բարձրացնել մարդու դիմադրողականությունը, պաշտպանել մարմնի բջիջները շրջակա միջավայրի բացասական գործոններից, պաշտպանել ծերությունից:
Այս վիտամինի առկայության պատճառով խաղողի տերևները օգտակար են տեսողության համար, պայքարում են քրոնիկ հոգնածության դեմ:
Խաղողի տերևներից ճաշատեսակների հաճախ օգտագործումը օգնում է բարելավել մաշկի և մազերի որակը:
Խաղողի տերեւում առկա կալցիումից բացի, կարոտինը նույնպես բարենպաստ ազդեցություն է թողնում նյարդային համակարգի և մկանների վիճակի վրա:
Համարվում է, որ խաղողի միայն մեկ տերևը կարող է պաշտպանել կարիեսից։
Իսկ ինչպես պահպանել թուփը ձմռան համար ՝
Բաղադրամասեր
Թուփ,
Աղաջրի համար՝ 1 լ ջուր,
120 գ աղ
Պատրաստման եղանակը
Խաղողի մատղաշ տերևները լվանալ, այնուհետև խնամքով դարսել բանկայում, վերևից դնել մաքուր լվացած տափակ քար, որպեսզի խաղողի տերևները կիպ կպած մնան, որից հետո վրան լցնել աղաջուր (աղաջուրը պետք է խաղողի տերևից 3 — 4 սմ բարձր լինի)։ Աղը դրած խաղողի տերևն օգտագործում են տոլմա պատրաստելու համար։
Խաղողի տերևը գործածելուց առաջ պետք է 3—5 ժամ թրջոց դնել, յուրաքանչյուր ժամը մեկ անգամ փոխելով ջուրը:
