Գառնի յարախ․ Սմբուկով հայկական ուտեստի ճիշտ պատրաստման եղանակը

Դիտումներ 1468

Գառնի յարախ․ Սմբուկով հայկական ուտեստի ճիշտ պատրաստման եղանակը

Գառնի յարախը հայկական ուտեստ է։ Այս տաք ուտեստի անվանումն առաջացել է Գառնու երախ արտահայտությունից, նշանակում է Գառնու ձոր. տարածում ունի Գառնու բնակիչների շրջանում:

 

 

Գառնու Յարախը ստացել է իր անունը պատրաստման ձևի համար։ Ձեզ ենք ներկայացնում այս հիանալի ճաշատեսակի ճիշտ պատրաստման եղանակը։

 

Սմբուկի օգտակար հատկությունները, այն իսկական դեղամիջոց է հետևյալ հիվանդությունների դեմ

Կարդացեք այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/Smbuki-ogtakar-hatkutyunnery

Բաղադրամասեր



4-5 հատ սմբուկ,

0,5 կգ աղացած տավարի միս,

3-4 հատ լոլիկ,

աղ,

պղպեղ (ըստ ճաշակի),

մաղադանոս,

1 հատ գլուխ սոխ,

բուսայուղ,

կարագ

 

 

Պատրաստման եղանակը



Սոխը լավ մանրացրեք և սոխառած արեք ՝ վրան ավելացնելով աղ։ Հենց սոխի գույնը դառնա ոսկեգույն, ավելացրեք աղացած միսը, համեմեք պղպեղով և մարմանդ կրակի վրա տապակեք։

 

 

Վերջում վրան ավելացրեք մանր կտրատած մաղադանոսը։ Սա գառնի յարախի միջուկն է։

Սմբուկը երկարությամբ կտրել, բայց ոչ մինչև վերջ: Միջուկը հանել, իսկ սմբուկը դնել աղաջրի մեջ 30 րոպե , որպեսզի դառնությունը կորի: Երկու կողմից տապակել բուսայուղով և թողնել սառչի:

Սմբուկի մեջ լցնել միսը, իսկ վրան դնել լոլիկի մանրացված կտորները: Եփել 160° ջեռոցում 40 րոպե:

 

 

Կարելի է մատուցել և՛ տաք, և՛ սառը վիճակում:



Ամենաընթերցվածը