Եթե ունեք այս խնդիրը, ապա ձեզ արգելված է կաղամբ ուտելը
Սրտամկանի ինֆարկտից հետո պետք է դադարել թարմ կաղամբ ուտել, ասել է ընդհանուր բժիշկ-գաստրոէնտերոլոգ Վերա Սամսոնովան։
Կաղամբը պարունակում է մեծ քանակությամբ բուսական մանրաթել, որը խթանում է աղիների շարժունակությունը։
Թարմ կաղամբ ուտելը բացասաբար կանդրադառնա աղեստամոքսային տրակտի հիվանդություններ ունեցող մարդկանց վրա,
Կաղամբը սննդակարգում ներառելը կարող է աղիքային կոլիկ առաջացնել, բժիշկ Սամսոնովան ասել է բժիշկ Պիտեր պորտալին:
Մասնագետների կարծիքով՝ կաղամբ չի կարելի տալ փոքր երեխաներին։
Խրոնիկ գաստրիտի և այլ հիվանդությունների սրման ժամանակ բանջարեղենից պետք է խուսափել։
Թարմ կաղամբի հյութը հրահրում է ստամոքսի թթվի արտազատումը, որը գրգռում է աղիները և առաջացնում փքվածություն և ցավ։
Բժիշկը խորհուրդ է տալիս խուսափել այս մթերքի օգտագործումից սրտամկանի ինֆարկտի սուր ժամանակահատվածում։
Սամսոնովան կարծում է, որ առողջ մարդը կարող է թարմ կաղամբ ուտել առանց վախի։
Կաղամբը պարունակում է մեծ քանակությամբ ֆոլաթթու և կալիում, որն ամրացնում է արյունատար անոթները։
Եթե անեք այսպես կաղամբը ուշ կփչանա․ Պարզ և արդյունավետ հնարքներ
Որոշակի ժամանակահատվածում, երբ կաղամբը սկսեց գլուխներ ձևավորել, իսկ ոմանք գրեթե հասան զգալի չափի, նրանք սկսում են փտել: Եթե ոչինչ չանեք, կարող եք արագ կորցնել ամբողջ բերքը:
Այս գործընթացը դադարեցնելու համար նախ պետք է պարզել պատճառը:
- փոքրիկ արևը հարվածում է բույսերին;
- վատ օդափոխություն;
- բարձր խոնավություն;
- կոճեր ձևավորելիս կիրառվել է մեծ քանակությամբ ազոտային պարարտանյութ.
- անձրևոտ եղանակ;
- ջերմություն և անբավարար ջրում:
Պայքար կաղամբի հոտի դեմ
Նախ հեռացրեք ամբողջովին փտած կաղամբները, որպեսզի այս գործընթացը չտարածվի այլ բույսերի վրա։
Մեխանիկական կանխարգելիչ միջոցառումներ փտածության դեմ պայքարում.
- պարբերաբար թուլացնել հողը՝ ցանքածածկ խոտի կամ այլ իմպրովիզացված նյութերի հաստ շերտով;
- ջրել բույսերը ըստ անհրաժեշտության;
Եթե խնդիրներ առաջանան, ժամանակին միջոցներ ձեռնարկեք դրանք վերացնելու համար։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։