Եթե օգտագործեք այս երեք մթերքները, ապա ենթաստամոքսային գեղձի հետ խնդիրները կվերանան

Դիտումներ 9547

Եթե օգտագործեք այս երեք մթերքները, ապա ենթաստամոքսային գեղձի հետ խնդիրները կվերանան

Յուղոտ մթերքների և ալկոհոլի առատությունը չեն նպաստում ենթաստամոքսային գեղձի առողջությանը։

Մասնագետի խոսքով, եթե պանկրեատիտն արդեն ախտորոշվել է, չափազանց կարևոր է հրաժարվել ճարպային, կծու, տապակած ուտելիքներից, ուտել շոգեխաշած, թխած կամ խաշած սնունդ։

«Նաև ստամոքսի աշխատանքը հեշտացնելու համար սնունդը կարելի է մատուցել քերած մանր քերիչով կամ բլենդերով, սնունդը չպետք է լինի շատ սառը կամ տաք»,- ընդգծեց բժիշկը։

 

 

Ենթաստամոքսային գեղձի աշխատանքը վերականգնելու համար բժիշկը խորհուրդ է տվել կենտրոնանալ «թեթեւ սննդի» վրա։ Մայոնեզով սոուսների փոխարեն ճաշատեսակների մեջ խորհուրդ է տրվում օգտագործել կիտրոն (օրինակ՝ կիտրոնի հյութ՝ աղցանների տեսքը հարստացնելու համար)։

 



Ենթաստամոքսային գեղձը լավ է արձագանքում համեմունքներին. չափավոր քանակությամբ արժե սննդին ավելացնել քրքում, կոճապղպեղ, սև հիլ: Կարևոր է նաև, որ սննդակարգում միշտ առկա լինի սպիտակուցը:

 

 

Ենթաստամոքսային գեղձի ֆերմենտների արտադրության պակասը մատնանշող ախտանիշներից բժիշկն անվանել է այրոց, քաշի կորուստ և սրտխառնոց: Նշվում է, որ տեսողության հանկարծակի վատթարացումը կարող է կապված լինել ենթաստամոքսային գեղձի լուրջ պաթոլոգիայի հետ: 



Որովայնի սուր ցավից պետք է զգուշանալ:

 

«Եթե որովայնի ցավը չի անհետանում 15-30 րոպեի ընթացքում, ապա ավելի լավ է դիմել մասնագետի»,- ավելի վաղ զգուշացրել էր բժշկական գիտությունների թեկնածու, գաստրոէնտերոլոգ Սերգեյ Չերեմուշկինը։



Ամենաընթերցվածը