Ի՞նչ հիվանդության նշան է, երբ ունբեք քոր, որովայնի ցավ
1. Քրոնիկ միգրեն
Գլխացավերը հաճախ առաջանում են այն մարդկանց մոտ, ովքեր տառապում են սնձանի անհանդուրժողականությունից: Թեև դա կապված չէ գլխացավի հատուկ տեսակի հետ, ցավը սովորաբար առաջանում է ուտելուց 30-60 րոպե հետո:
2. Մաշկի քոր
Եթե ստամոքս-աղիքային տրակտի հետ կապված խնդիրներ կան, երբեմն դա կարող է դրսևորվել քորի և էկզեմայի, մաշկի չորության և գրգռվածության տեսքով:
3. Ֆիբրոմիալգիա
Ֆիբրոմիալգիան հայտնի է նաև որպես փափուկ հյուսվածքների ռևմատիզմ և նշանակում է ցավ մկանների, ջլերի և կապանների մեջ: Այս ախտանիշները առավել հաճախ հանդիպում են կանանց մոտ:
4. Լակտոզայի անհանդուրժողականություն
Գլյուտենի և կաթնաշաքարի անհանդուրժողականությունը հաճախ ունենում են նույն ախտանիշները և երբեմն նույնիսկ փոխարինում են միմյանց: Մարդիկ, ովքեր լակտոզայի անհանդուրժողականություն ունեն, հաճախ չեն կարողանում հաղթահարել սնձանի անհանդուրժողականությունը: Լակտոզայի անհանդուրժողականության կարևոր ախտանիշներն են՝ այրոց, փքվածության զգացում և, ընդհանուր առմամբ, վատ զգացողություն ուտելուց հետո:
5. Քրոնիկ հոգնածություն
Ձեր մարմնի ինտենսիվ լարվածությունը կստիպի ձեզ անընդհատ ճնշված զգալ:
6. Տրամադրության փոփոխություններ
Եթե դուք զգում եք դժբախտ, գրեթե դեպրեսիվ տրամադրություն, ապա դա նույնպես հաճախ ասոցացվում է սննդի հետ։ Սնձանի անհանդուրժողականություն ունեցող մարդիկ հաճախ նյարդայնանում են առանց որևէ ակնհայտ պատճառի: Նրանք կարող են նաև լինել դյուրագրգիռ։
7. Որովայնի ցավ
Սա ամենաակնհայտ նշաններից մեկն է, որը կարող է ասել ձեր մարմինը: Եթե դուք լավ չեք ուտում, կամ օրգանիզմն այնքան էլ լավ չի մշակում սնունդը, ապա ստամոքսը հաճախ դժգոհում է ցավից և ունենում եք սրտխառնոց:
Եթե դուք կանոնավոր կերպով ունեք այս ախտանիշներից մեկը կամ մի քանիսը ուտելուց հետո, ապա արժե դիմել ձեր բժշկին: Ձեր խնդրի լուծումը կարող է բավականին պարզ լինել՝ պետք չէ որևէ բան անել, բացի հատուկ սննդամթերքներից խուսափելուց և բժշկին դիմելուց: