Եթե ​​ամենուրեք զգում եք այս հոտը, դա քաղցկեղի նշան է, պարտադիր ստուգվեք

Դիտումներ 1858

Եթե ​​ամենուրեք զգում եք այս հոտը, դա քաղցկեղի նշան է, պարտադիր ստուգվեք

Բժիշկները երկար տարիներ չեն դադարում խոսել ուռուցքաբանության նենգության մասին։ Երբեմն առաջին «զանգերը» կարող են լուռ և աննկատելի լինել, այնպես որ շատ զգույշ եղեք:
Բժիշկները երբեք չեն դադարում հիշեցնել մեզ, թե որքան կարևոր է չանտեսել ձեր մարմնի նույնիսկ աննշան փոփոխությունները: Այնուամենայնիվ, շատերը շարունակում են աչք փակել առաջարկությունների վրա՝ հավատալով, որ դա երբեք չի ազդի իրենց վրա:
Դադարեցրեք ծխելը և ալկոհոլային խմիչքներ խմելը;
Մի անտեսեք ֆիզիկական ակտիվությունը;
Սահմանափակեք ապխտած, կծու և չափազանց աղի մթերքների օգտագործումը, ինչպես նաև վերահսկեք ձեր քաշը՝ ճարպակալումը կանխելու համար.
Ձեր սննդակարգում ներառեք բանջարեղեն և մրգեր և մի մոռացեք վիտամինների կուրս ընդունել՝ մասնագետի նշանակմամբ;
Ցանկացած հիվանդությունների դեպքում անհապաղ դիմեք բժշկի, հիշեք ամենամյա կանխարգելիչ հետազոտությունների կարևորությունը։

Ելնելով քաղցկեղով հիվանդ մարդկանց բուժման երկար տարիների փորձից՝ բժիշկները հայտնաբերել են քաղցկեղի հետևյալ հիմնական ախտանիշները.
Անընդհատ հոգնածության զգացում
Մարմնի ջերմաստիճանի բարձրացում
Վատ ախորժակ և դրան հաջորդող հանկարծակի քաշի կորուստ
Փափուկ հյուսվածքներում գոյացություններ
Ընդլայնված ավշային հանգույցներ
Ցավը մարմնում և գլխում

 

 

Այս ցանկը կարելի է երկար շարունակել, քանի որ քաղցկեղի յուրաքանչյուր տեսակ ունի իր հատուկ «ազդանշանները»։ Ոչ վաղ անցյալում բժիշկները կրկին ահազանգեցին. Բանն այն է, որ վերջին տարիներին հաճախակի են դարձել դեպքերը, երբ հիվանդները սկսել են զանգվածաբար բողոքել տարօրինակ խնդրից, որը բազմաթիվ հետազոտություններից հետո պարզվել է, որ շատ ավելի լուրջ մասշտաբի է, քան կարելի էր ի սկզբանե ենթադրել։ 
Առաջինը այդ մասին խոսել է բրիտանացի Ալեքս Սևիջը։ Նա համացանցում հրապարակել է իր պատմությունը, որում ասել է, որ մի քանի օր անընդմեջ արթնացել է կաուստիկից.այրված ռետինե հոտ. Աչքերը բացելուն պես նա սկսեց վախով արթնացնել սիրելիին, որպեսզի արագ գտնի կրակի օջախը և վերացնի այն: Սակայն աղջիկն ընդհանրապես ոչինչ չի զգացել և ենթադրել է, որ իր նշանածը պարզապես պատկերացրել է դա։ Բայց դա շարունակվեց մի քանի օր, և երբ տեղի ունեցածը սկսեց լրջորեն վախեցնել Ալեքսի սիրելիներին, նրանք խորհուրդ տվեցին նրան օգնություն խնդրել բժիշկներից: Սկզբում նա կարծում էր, որ դա սովորական սինուսիտ է, սակայն բազմաթիվ հետազոտություններ անցնելուց և մագնիսական ռեզոնանսային տոմոգրաֆիա (MRT) կատարելուց հետո արդյունքները լիովին հիասթափեցնող են ստացվել։ Սևեյջի մոտ ախտորոշվել է գլիոբլաստոմա ( ուղեղի քաղցկեղի արագ աճող, ագրեսիվ տեսակ): Դրա հետ, որպես կանոն, ապրում են ոչ ավելի, քան 14 ամիս։ 

 



Ինչպե՞ս շատ շուտ  հայտնաբերել կոկորդի քաղցկեղը

Հազը ախտանիշներից մեկն է, որն առավել հաճախ հանդիպում է կոկորդի քաղցկեղի դեպքում:

Եթե ​​այն չի անհետանում ավելի քան երկու շաբաթ, ապա դուք պետք է դիմեք բժշկի օգնությանը:
Քիթ-կոկորդ-ականջաբան Ալեքսանդր Կալաշնիկովը խոսել է այն մասին, թե ինչպիսի հազն է զգուշացնում լուրջ հիվանդության մասին։
Խնդրի դեպքում Հազը ինքնին չոր է և գրգռված։

Կալաշնիկովը նաև նշել է, որ մարդը բողոքում է ցավից. Այս դեպքում խորխը կարող է արյունոտ լինել, բերանում տհաճ հոտ է առաջանում։ Ձայնը կարող է անհետանալ:

 


Պետք է նկատի ունենալ, որ ուռուցքաբանության առաջին փուլում արդեն նկատվում են տագնապալի նշաններ։

Ուստի չպետք է անտեսել երկարատև հազը, խռպոտ ձայնը և այլ խնդիրները։

Չպետք է մոռանալ լուրջ բարդությունների ռիսկը նվազեցնելու համար պարբերական հետազոտությունների մասին։



Ի՞նչ կապ ունեն սուրճը և քաղցկեղը․ Արդյո՞ք սուրճը նվազեցնում է քաղցկեղի առաջացման վտանգը

Հանրաճանաչ «հակաբորբոքային» ըմպելիքը, որը շատերը սովոր են ամեն օր եփել, կարող է նվազեցնել քաղցկեղի առաջացման վտանգը։

Խոսքը անուշաբույր սուրճի մասին է, որը կա շատ խոհանոցներում։
Սրանով նման ըմպելիք խմելու առավելություններն այսքանով չեն ավարտվում։ 
Այն դրական է ազդում մարդու հուզական վիճակի վրա, ինչպես նաև բարելավում է տրամադրությունը։

Բացի այդ, ինչպես նշում են գիտնականները, մեկ այլ վերջին հետազոտություն, որին մասնակցել է մոտ կես միլիոն մարդ, հաստատել է, որ սուրճի կանոնավոր և չափավոր օգտագործումը դրական ազդեցություն է ունենում սրտի և արյան անոթների վրա, ինչը նշանակում է, որ դա հանգեցնում է կյանքի տևողության ավելացման:

 

 

 

 


Միաժամանակ, ինչպես նշում են մասնագետները, չպետք է օշարակներ, շաքարավազ և այլ մթերքներ ավելացնել անուշահոտ ըմպելիքին։ Այն պետք է մաքուր լինի:

Գիտնականներն ընդգծել են, որ առանց կոֆեինի, աղացած և լուծվող սուրճը կարող են նվազեցնել մահվան վտանգը համապատասխանաբար 14%, 27% և 11%-ով։
Սեւ կազդուրիչ ըմպելիքը կարող է կյանքի տեւողությունը երկարացնել 5-ից 10 տարի։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը