Ինչու պետք է ամեն օր ավոկադո օգտագործենք․ Սա վերաբերվում է հատկապես կանանց
Ցավոք, այս «երիտասարդ» մրգի հատկությունները գրեթե անհայտ են լայն հասարակությանը: Չնայած նրան ավոկադոն պարունակում է հրաշալի «գլուտատիոն» նյութ, որն արգելափակում է մոտ 40 տարբեր քաղցկեղածին նյութեր՝ «բեռնաթափելով» լյարդը։
Բացի այդ, այն նորմալացնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը, բարելավում է մարսողությունը, հյուսվածքներին թթվածնով մատակարարում և այլն։
Օգտագործման եղանակը՝ թարմ, չորացրած մրգի կամ «կարագի» տեսքով։
Ավոկադո, միրգ, որը գրանցված է Գինեսի ռեկորդների գրքում, պատճառը՝ աննախադեպ բարձր էներգետիկ արժեքն է՝ 100 գ.-ում 212 կկալ: Ավոկադոն արագ աճող ծառ է, որի բարձրությունը հասնում է մոտավորապես 18 մետրի, ցողունը սովորաբար լինում է ուղիղ՝ խիստ ճյուղավարված։
Տերևները էլիպսաձև են, երկարությունը հասնում է մինչև 35 սմ-ի, ամբողջ տարին մնում են։ Ծաղիկները փոքր են աչքի չնկնող, կանաչավուն են, գտնվում են ասեղնատերև տերևներում։ Պտուղները տարբեր չափի են, տանձի նման, պտղի երկարությունը հասնում է 5 մինչև 20 սմ, քաշը 50գ մինչև 1,8 կգ։
Խակ պտուղը մուգ կանաչ է կեղևը կոշտ, ժամանակի ընթացքում դառնում է սև։ Հասած պտուղը կանաչ կամ դեղնականաչ գույն ունի, յուղոտ է, պարունակում է շատ ճարպ։ Պտղի կենտրոնում գտնվում է մեծ կորիզը կամ սերմը։