Երեկոյան 2 գլուխ կաղամբ կտրեցի․ Առավոտյան պատրաստ է հրաշալի մարինադ
Ամեն աշուն մայրս պատրաստում է այս հրաշալի կաղամբով մարինադը, որը բացարձակապես բոլորն են սիրում:
Համեղ և արագ թթու կաղամբ
Բաղադրիչներ․
2–3 կգ սպիտակ կաղամբ
9 ճ.գ. շաքարավազ
1,5 լիտր ջուր
200 մլ 9% քացախ
2–3 գազար
2 ճ.գ. աղ
5-6 պճեղ սխտոր
1 ճ.գ. աղացած պղպեղ
1. Ջուրը լցնել թավայի մեջ, ավելացնել աղ, շաքարավազ, քացախ, աղացած սև պղպեղ։ Հասցնել եռման աստիճանի։
2. Կաղամբը լվանալ, ցողունը կտրատել և յուրաքանչյուր գլուխ կաղամբը բաժանել 8–10 մասի։
3. Կեղևազատել գազարն ու քերել խոշոր քերիչով։
4. Սխտորը մանր կտրատել։
5. Բոլոր բանջարեղենները տեղադրեք համապատասխան տարայի մեջ և լցրեք աղաջրով։ Երբ աղաջուրը սառչի, կաղամբով տարան մեկ օրով դրեք սառնարանում։ Ցանկության դեպքում կարող եք ավելի շատ համեմունքներ օգտագործել կաղամբի համն ավելի ինտենսիվ դարձնելու համար:
Լիովին նորույթ խոհանոցում․ քաղցր և թթու մարինադ ձկան համար մեղրից և մանանեխից
Այժմ ձեր ուշադրությանն կներկայացնենք, թե ինչպես պատրաստեք մարինադ ձկան համար մեղրից և մանանեխից։
Պարզ ապրանքների աներևակայելի հաջող համադրության արդյունքում մեղրի և մանանեխի մարինադն ստացվում է փոքր ինչ կծու քաղցր և թթու համով:
Կիտրոնի հյութն թուլացնում է մեղրի քաղցրությունն, սակայն սխտորը և մանանեխն ավելացվում են զվարճալի կծուություն:
Բաղադրիչներ՝
Մեղր 1,5 ճ.գ., մանանեխն 1,5 գ․, սխտոր 3 բաժին, ձիթապտղի յուղն 3 ճ.գ., կիտրոնի հյութն 1 ճ.գ, կանաչ սոխն ըստ ճաշակների, աղ 1 ճ․գ.։
Պատրաստման եղանակը՝
Մեղրն խառնեք ձիթապտղի յուղի և մանանեխի հետ։
Կանաչ սոխի փետուրներն մանրակրկիտ լվացնել, չորացնել և մանր կտրատել։
Սոխը ավելացնել մանանեխ-մեղրի խառնուրդին, մանրացած կտրատած կանաչ սոխն մարինադին ավելացնելով աղն ըստ ճաշակի և կիտրոնի հյութն, խառնեք բաղադրիչներն կիտրոնի հյութն։Մաքրված սխտորի պճեղներն անցկացնել քերիչով և ավելացնել ստացված բաղադրության մեջն։
Հիմա բաժանած ձկան կտորներն թաթախել մարինադի մեջն և թողել, որպեսզի դրանք ներծծվեն թթու համերով:
Դրանից հետո ձուկն ուղարկել ջեռոց ամանի մեջն տապակի կամ մետաղական տարրայի վրա:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։