Երբեք մի նետեք ծլած սխտորը. Դուք կապշեք, երբ իմանաք սա
Դիտումներ 2914
Սխտորը, ինչպես սոխը, գարնանը բողբոջում են:
Սխտորի աճի գործընթացում նոր ֆերմենտներ են հայտնվում բազմաթիվ հիվանդությունների դեմ հզոր ազդեցությամբ։ Նույնիսկ համով կանաչ հատվածները ավելի կծու են՝ հարուստ բույրով։
Օգտակար է օրական մեկ ծիլ ուտել նվազած իմունիտետով, մրսածությամբ, վիրուսային հիվանդություններով։
Սխտորից շատ թուրմեր են պատրաստվում՝ անոթները մաքրելու և սրտի աշխատանքը նորմալացնելու համար։
Ավանդական բժշկությունը խորհուրդ է տալիս նման սխտոր ընդունել ինսուլտի և թրոմբոզի կանխարգելման համար։
Այն կանխում է չարորակ բջիջների զարգացումը, մաքրում է օրգանիզմը քաղցկեղածիններից։
Ծլած սխտորի հակաօքսիդանտներն ի վիճակի են կասեցնել բջիջների վաղաժամ ծերացումը և կնճիռների առաջացումը։
Ամենաընթերցվածը