Ելակի մուրաբա պատրաստելիս ավելացրեք այս բաղադրիչը և տեսեք ինչ համեղ մուրաբա կստացվի, իսկ ելակի հատիկները ձիգ կմնան

Դիտումներ 1210

Ելակի մուրաբա պատրաստելիս ավելացրեք այս բաղադրիչը և տեսեք ինչ համեղ մուրաբա կստացվի, իսկ ելակի հատիկները ձիգ կմնան

Xohanoc.am-ը ձեզ է ներկայացնում ելակի մւրաբա պատրաստելու այնպիսի բաղադրատոմս, որ մեկ անգամ պատրաստելուց միշտ այսպես կպատրաստեք։ Գաղտնիքը սև հատիկավոր պղպեղն է։ Պատրաստեք և տեսեք ինչ հրաշալի մուրաբա է ստացվում։

 

 

Բաղադրամասեր

 



Ելակ 1 կգ,
Շաքարավազ 1 կգ,
Կիտրոն 1 հատ,
Սև հատիկավոր պղպեղ 20 գ

 

 

Պատրաստման եղանակը



Լվացեք ելակները հոսող ջրի տակ։ Ավելի լավ է օգտագործել պինդ հատապտուղները, դրանք ավելի խիտ են, ավելի լավ են պահում իրենց ձևը մուրաբայի մեջ, ավելի շատ հյութ են պահում։ Իսկ սեզոնային հասածներն ավելի լավէ ուտեք, դրանք շատ բուրավետ են, քաղցր և փափուկ; մուրաբայի մեջ այս փափկությունը վերածվում է «ջեմոտ» հյուսվածքի: Յուրաքանչյուր հատապտուղից պետք է հեռացնել տերևները:

Այնուհետև սև պղպեղը մանրացրեք ։ Ձեզ անհրաժեշտ է մի քիչ՝ մոտ 20 գրամ։ Պատրաստ աղացած պղպեղը ավելի լավ է չօգտագործել, եթե այն այնքան բուրավետ չէ, որքան թարմ մանրացված պղպեղի հատիկները։ Մեզ բուրավետ հատիկներ են հարկավոր։

Կաթսայի մեջ լցրեք շաքարավազը, ավելացրեք կիտրոնի հյութը, դրեք կրակի վրա։ Ցավալի չէ, որշաքարավազը այրվի։ Շաքարավազը կսկսի կուտակվել։ Երբ շաքարավազը սկսի եռալ, հատապտուղները կարող եք լցնել անմիջապես շաքարավազի վրա։

Զգուշությամբ պետք է խառնեք մուրաբան, այնպես, որ հատապտուղները չվնասվեն և ջեմի չվերածվեն։ Պարզապես իր հյութը խառնեք։ Մոտ 5 րոպե անց հյութ կկուտակվի և անուշ բույր կտարածվի։

Երբ ամբողջ շաքարավազը վերածվի հրաշալի կարմիր հեղուկի, կարող եք պղպեղ ավելացնել։ Դա պետք է անել աստիճանաբար, քանի որ ելակը արագ կլանում է պղպեղի դառնությունն ու բույրը։

Պետք է ուշադիր հետևել մուրաբանին՝ երբ առաջին փրփուրը հայտնվի, կրակն իջեցրեք ամենացածրի վրա։ Հենց այս պահից է հաշվեք 40 րոպե, որի ընթացքում մուրաբան եփվելու է։

10 րոպե հետո ելակն արդեն այլ բան կդառնա՝ ավելի եփած։ Այժմ կարող եք ավելացնել պղպեղի երկրորդ խմբաքանակը։ Ամեն 10 րոպեն մեկ ավելացնել պղպեղ։

 

 

Ստուգեք մուրաբայի պատրաստության համար ավանդական եղանակով՝ կաթեցրեք ափսեի վրա և տեսեք, թե ինչպես է կաթիլը տարածվում։ Եթե ​​մուրաբան մածուցիկ է, ամեն ինչ պատրաստ է: Անջատեք կրակը և թողեք մուրաբան սառչի։ Մուրաբան լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ կամ անմիջապես փակել։ Եթե ձեզ դուր եկավ բաղադրատոմսը, անպայման հավանեք և տարածեք այն։ Շնորհակալություն։



Ամենաընթերցվածը