Դրանք կփչացնեն ձեր ստամոքսը և կառաջացնեն ապատիա՝ բժիշկը նշել է 3 ամենավնասակար համեմունքները
Կասկած չկա, որ համեմունքներն ու խոտաբույսերը կարող են բարելավել սննդի համը։
Այնուամենայնիվ, այս դեպքում պետք է զգույշ լինել որոշ համեմունքներ օգտագործելուց:
Ի վերջո, որոշ համեմունքներ չեն կարող լավագույն ազդեցություն ունենալ ձեր առողջության վրա:
Այս մասին նա տեղեկություն է տարածել իր հեռագրային ալիքում։
Մասնագետը խորհուրդ է տալիս խնկունին օգտագործել զգուշությամբ։
Այս համեմունքը չի կարող օգտակար լինել ձեր երիկամների համար: Բացի այդ, հղի կանայք պետք է խուսափեն դրանից։
Մասնագետը նշեց, որ այս համեմունքը կարող է մեծացնել արգանդի կծկումները։
Այն նաև, ըստ բժշկի, ունի միզամուղ ազդեցություն։
Բացի այդ, այս համեմունքը կարող է վնասակար լինել արյան բարձր ճնշում և ստամոքսի խոց ունեցող մարդկանց համար։
Կարմիր պղպեղի հետ նույնպես պետք է զգույշ լինել։ Այս համեմունքը հակացուցված է ստամոքս-աղիքային տարբեր հիվանդություններ ունեցող մարդկանց։
Խորհուրդ չի տրվում նաեւ այն ներառել հիպերտոնիկ հիվանդների սննդակարգում։
Բացի այդ, ըստ մասնագետի, պղպեղը կարող է խթանել քաղցի հորմոնի արտադրությունը։ Եվ սա հղի է չափից շատ ուտելով և ավելորդ քաշով։
Մասնագետը վնասակար համեմունքների ցանկում ներառել է նաև մեխակը։
Ստամոքսի հիվանդություններ ունեցողներին ավելի լավ է խուսափել այս համեմունքից։ Փորձագետը նշել է, որ այս համեմունքը կարող է սրել իրավիճակը։
Այն կարող է նաև առաջացնել ապատիա և քնկոտություն:
Այս համեմունքը ճարպեր այրող է. օրական 1 թեյի գդալը 3 ամսում այրում է մինչև 15 կգ ճարպ
Հետաքրքիր հետազոտություն է անցկացվել Իրանի բժշկական գիտությունների համալսարանում։ Հետազոտողները հավաքել են 2 խումբ, որոնցից յուրաքանչյուրը բաղկացած է եղել ավելորդ քաշ ունեցող 44 կանանցից։
3 ամիս երկու խմբերն էլ սնվել են նույն սխեմայով (օրական մինչև 1200 կալորիա), միայն այն տարբերությամբ, որ 1-ին խմբի ամենօրյա մենյուում ներառվել է 1 թ/գ. չամանի սերմեր:
Համեմունքը խառնում էին ցածր յուղայնությամբ մածունի հետ կամ ավելացնում աղցանների մեջ։
Արդյունքը տպավորիչ էր՝ 1-ին խմբի կանայք կորցրեցին միջինը 14%-ով ավելի ճարպային զանգված, քան 2-րդի կանայք։
Այս ազդեցությունը բացատրվում է նրանով, որ չամանը պարունակում է ֆիտոստերոլներ (բուսական բջիջների շինանյութ), որոնք արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակն իջեցնելու հատկություն ունեն։
Բացի այդ, այս համեմունքը հարուստ է կալցիումով, ֆոսֆորով, երկաթով։ Այն խթանում է երիկամների աշխատանքը, ունի միզամուղ հատկություն։ Իսկ օրգանիզմում լիպիդային նյութափոխանակության բարելավման ու արագացման շնորհիվ այն համարվում է գերազանց գործիք ավելորդ քաշի դեմ պայքարի համար։ka/
Նյութափոխանակությունը բարելավելու համար չամանի սերմերի օգտագործումը պետք է լինի մինչև 1 ճ.գ.` օրական: Այս համեմունքն ավելացրեք ձվի, մսի, կաթնաշոռի, ինչպես նաև աղցաններին և յոգուրտների մեջ։
Չամանի սերմերի օգտագործման հակացուցումները՝ հիպերթթվայնություն, գաստրիտ, ստամոքսի խոց, խոլելիտիաս, սրտի ցանկացած հիվանդություն, շաքարախտ։ Հղիության ընթացքում չաման նույնպես չպետք է օգտագործվի:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։