Դեղձ թույլատրվում է արդյո՞ք շաքարային դիաբետով հիվանդներին ուտել, թե ոչ
Դիտումներ 776
Դեղձը մեծ քանակով կալիում, բջջանյութ, A և C վիտամիններ է պարունակում։ Այն շատ օգտակար և համեղ միրգ է։ Դեղձի սննդային արժեքը 100 գրամ դեղձի էներգետիկ արժեքը 43 կկալ է:
Այն պարունակում է՝ սպիտակուցներ`0.9գ, ածխաջրեր`9.5գ, ճարպեր`0.1գ: Դեղձը նաև պարունակում է վիտամին A, C, E, K, օրգանական թթուներ (կիտրոնաթթու, խնձորաթթու, գինեթթու), կալիում, երկաթ, ցինկ, ֆոսֆոր, մանգան, մագնիում, սելեն և այլն:
Իսկ դեղձ թույլատրվում է արդյո՞ք շաքարային դիաբետով հիվանդներին ուտել, թե ոչ։ Դեղձը իր մեջ պարունակում է ֆրուկտոզա, որը հեշտ է յուրացնում օրգանիզմը։ Սակայն պետք է սահմանափակ քանակությամբ օգտագործեք։
Այո, դիաբետիկները կարող են դեղձ ուտել, բայց սահմանափակ քանակությամբ։
Ամենաընթերցվածը