Ուշադրություն․ Թույլատրվում է արդյո՞ք շաքարային դիաբետով հիվանդներին միս ուտել, թե ոչ

Դիտումներ 411
Ուշադրություն․ Թույլատրվում է արդյո՞ք շաքարային դիաբետով հիվանդներին միս ուտել, թե ոչ

Եթե Դուք ունեք շաքարային դիաբետ, առողջության պահպանման համար շատ կարևոր է «АВС»-ի վերահսկողությունը:
Ի՞նչ է «АВС»-ն:

“А”-ն գլիկոլիզացված հեմոգլոբինն է- ”A1C ”. A1C-արյան անալիզն է, որը ցույց է տալիս արյան մեջ շաքարի միջին մակարդակը վերջին մի քանի ամիսների ընթացքում:

“B”-ն զարկերակային ճնշումն է (անգլ. blood pressure)-Եթե դուք ունեք շաքարային դիաբետ, Ձեր ճնշումը վերահսկելը այնքան կարևոր է, որքան արյան շաքարը կարգավորելը: Բարձր զարկերակային ճնշումը մեծացնում է սրտանոթային և երիկամային հիվանդությունների ռիսկը:

 

 

“C”-ն խոլեստերինն է (անգլ. cholesterol)-բարձր խոլեստերինը սրտի նոպայի, ինսուլտի և այլ լուրջ խնդիրների առաջացման ևս մեկ գործոն է:

 

Ինչու՞ է «АВС»-ն այդքան կարևոր


Շաքարային դիաբետ չունեցող մարդկանց հետ համեմատած, մարդիկ, ովքեր ունեն դիաբետ, 2-3 անգամ ավելի շատ են տանում սրտի ինֆարկտ կամ ինսուլտ:

 

 

Դիաբետ ունեցող պացիենտները նաև ունեն երիտասարդ տարիքում ինֆարկտի առավել բարձր ռիսկ: Բացի այդ, դիաբետով հիվանդ մարդիկ ավելի հաճախ են տառապում երիկամային հիվանդություններից: Վերահսկելով АВС-ն, դուք կարող եք նվազեցնել համապատասխան հիվանդությունների առաջացման ռիսկը:

Իսկ հիմա խոսենք այն մասին, թե արդյո՞ք թույլատրվում է շաքարային դիաբետով հիվանդներին միս ուտել, թե ոչ։

Շաքարային դիաբետ ժամանակ օգտակար է թռչնամսի կրծքամիսը ուտել ՝ առանց կաշվի։

Տավար միսը նույնպես օգտակար է, եթե յուղոտ չի և խաշած վիճակում է։

 

 

Իսկ խոզի միսը ՝ հատկապես տապակաները վտանգավոր սնունդ է հանդիսանում դիաբետիկների համար։

Իսկ վերամշակված միսը նույնպես վտանգավոր է դիաբետիկների համար։

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը