Ցանկալի էֆեկտի հասնելու հիմնական պայմանը լոլիկը այսպես ուտելն է
Ցանկալի էֆեկտի հասնելու հիմնական պայմանը լոլիկը հում ուտելն է։ Կտրելով դրանք աղցանի մեջ կամ պատրաստելով լոլիկի հյութ՝ դուք կբավարարեք այս պահանջը։ Բայց եթե հանկարծ հակակրանք ունենաք դրա համի նկատմամբ, նոսրացրեք այն միզամուղ այլ միջոցներով, ինչպիսիք են ծովամթերքը կամ ձմերուկը:
Ընդհանուր առմամբ, լոլիկի արդյունավետությունը առողջության համար ոչ մի կերպ չի սահմանափակվում հեղուկը օրգանիզմից հեռացնելու ունակությամբ. քաղցկեղի կանխարգելում և սրտանոթային հիվանդությունների կանխարգելում. Այս հիվանդությունների ժամանակ արժե ավելացնել լոլիկ ձեր բանջարեղենի զամբյուղում:
Ուշադրություն․ լոլիկ ուտելուց առաջ իմացեք այս մասին, բժիշկը չի թույլատրում լոլիկ ուտեք եթե ունեք ․․․
Լոլիկը համեղ բանջարեղենը, որը գրեթե ամեն օր ուտում ենք ՝ հատկապես ամռան ամիսներին։ Այն նաև ունի ինչպես օգտակար, այնպես էլ վնասակար հատկություններ։
Լոլիկը պարունակում է A, C, K, Е, К, РР վիտամիններ, ինչպես նաեւ B խմբի մի քանի վիտամին։
Լոլիկը պարունակում է քիչ կալորիաներ, բայց միևնույն ժամանակ այն լավ հագեցնում է մարմինը 2-րդ տիպի շաքարախտով: Այս բանջարեղենը պարզապես անփոխարինելի է մարդու մարմնում վիտամիններն ու հանքանյութերը համալրելու համար:
Մասնագետների կարծիքով լոլիկի մեջ առկա քրոմը, կալիումը եւ В վիտամինը նվազեցնում են «վնասակար» խոլեստերինի քանակը արյան մեջ եւ կայունացում են նյութափոխանակությունը՝ դրանով իսկ նպաստելով սրտի ու սրտանոթային համակարգի գործունեությանը։
Լոլիկը նաև կանխում է շաքարի քանակի ավելացումը արյան մեջ, եւ հենց այդ պատճառով այն պետք է ներառվի շաքարախտով հիվանդ մարդկանց սննդակարգի մեջ։
Բժիշկը չի թույլատրում լոլիկ ուտել, եթե ունեք ալերգիկ ռեակցիաներ, լեղապարկի հիվանդություններ, գաստրիտ, խոցային և միզաքարային հիվանդություն, արթրիտ, ռևմատիզմ։ Այդ հիվանդությունների դեպքում, լոլիկ ուտելուց առաջ խորհրդակցեք բժշկի հետ։