Բժշկի նախազգուշացում. Ինչ պետք է իմանաք թթու վարունգ ուտելուց առաջ

Դիտումներ 677

Բժշկի նախազգուշացում. Ինչ պետք է իմանաք թթու վարունգ ուտելուց առաջ

Առողջ մարդիկ կարող են հաճախակի օգտագործել այս մթերքները, հատկապես, եթե դրանք պատրաստված են ավելի քիչ աղով։ Բայց, չնայած իրենց օգտակար ազդեցություններին, դրանք արգելված են երիկամների ծանր հիվանդությամբ կամ հիպերտոնիայով տառապող մարդկանց համար:

 


Ամենատարածված սպառվող թթու վարունգներից մեկը թթու կաղամբն է: Այն պրոբիոտիկ մթերք է, որը պարունակում է հակաքաղցկեղային նյութեր, որոնք պաշտպանում են լյարդը, վիտամիններ A, C, E, ցինկ, սննդային մանրաթելեր, որոնք կանխում են փորկապությունը և նպաստում հաստ աղիքի դետոքսիկացմանը: 



Թթու կաղամբը պարունակում է նաև կալիում, մագնեզիում և կալցիում։ Թթու կաղամբը խորհուրդ է տրվում հատկապես յուղոտ մսի օգտագործման ժամանակ, քանի որ այն նպաստում է սպիտակուցների և ճարպերի յուրացմանը։
Թթու վարունգն ունի քիչ կալորիա, ցածր գլիկեմիկ ինդեքս, պարունակում է կարոտին, ֆոլաթթու և կալցիում։ Հիպերտոնիայով տառապողները դրանք պետք է օգտագործեն փոքր քանակությամբ՝ աղից լվանալուց հետո։ «Բնական խմորման գործընթացում ոչ միայն վիտամիններ են արտադրվում, այլև ակտիվանում են վարունգի հանքանյութերն ու սննդային մանրաթելերը: Վարունգի բնական վիտամինները չեն ոչնչացվում, քանի որ այն չի ենթարկվում ջերմային մշակման:

 


Աղաջրում գտնվող վարունգը պահվում է մութ տեղում 10-15 աստիճան ջերմաստիճանում` կաթնաթթվային խմորման բնական պրոցես առաջացնելու համար: Թթու վարունգը կարելի է օգտագործել կերակուրների միջև ընկած ժամանակահատվածում կամ որպես կողմնակի ճաշատեսակ տարբեր հացահատիկային և բանջարեղենային ուտեստների մեջ, ինչպիսիք են լոբի, ոլոռ, սիսեռ, ոսպ, սոյա: 



Առողջ մարդկանց խորհուրդ է տրվում ծաղկակաղամբի, սպիտակ և կարմիր կաղամբի, լոլիկի, վարունգի, պղպեղի, գազարի և սխտորի թթուների տեսականի՝ որպես տարբեր դժվարամարս ուտեստների հավելում, քանի որ այն լավացնում է մարսողությունը։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

 



Ամենաընթերցվածը