Բժիշկը խորհուրդ է տալիս այս օրերին հնդկահավի միս ուտեք․ Ահա թե ինչու
Հնդկահավի միսը պարունակում է զգալի քանակությամբ սելեն, ունի հակաօքսիդանտ հատկություն, կանխարգելում է քաղցկեղի զարգացումը, չի առաջացնում ալերգիա, շատ հարմար կերակուր է երեխաների համար։ Այս տեսակի միսը նպաստում է ոսկորների, եղունգների, մազերի աճին։
Հնդկահավի միսը ճարպեր չի պարունակում և դիետիկ սնունդ է համարվում։ Պարունակում է վիտամին A, E, PP, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ, երկաթ, ֆոսֆոր, մագնիում, նատրիում, սելեն, ցինկ, մանգան և հանքային այլ նյութեր։
Հնդկահավի 100 գրամ եփած միսը 190 կկալ է, իսկ հումը՝ 115 կկալ։
Հաճախ ուտելու դեպքում նպաստում է իմունային համակարգի ամրապնդմանը։
Բարենպաստ ազդեցություն է թողնում սրտանոթային համակարգի վրա։
Կարգավորում է նյարդային համակարգի աշխատանքը, օգնում պաշտպանվել անքնությունից։
Օգտակար է երեխաների համար (ինչպես նապաստակի միսը)։
Խորհուրդ է տրվում ներառել հղի և կրծքով կերակրող կանանց սննդաբաժնում։
Շատ օգտակար է ավելորդ քաշ ունեցող մարդկանց համար։