Բժիշկը խորհուրդ է տվել զգույշ լինել մեկ հայտնի սեզոնային միրգ օգտագործելիս
Էնդոկրինոլոգ Զուխրա Պավլովան խորհուրդ է տվել զգույշ լինել մանդարին ուտելու հարցում
Նա մանրամասները հայտնել է իր հեռագրային ալիքում։
Նա նշեց, որ այս մրգերի միջուկը հիմնականում ջրից է բաղկացած։
Միաժամանակ այն բավականին օգտակար է, քանի որ պարունակում է վիտամիններ և այլ նյութեր։
Մասնագետի խոսքով՝ մանդարիններում կարելի է գտնել A և C վիտամիններ, որոնք իրենց հերթին պատասխանատու են մաշկի, ոսկորների վիճակի և իմունիտետի համար։
Այս վառ և անուշաբույր մրգերը պարունակում են նաև բջջանյութ և ասկորբինաթթու:
Առաջին նյութը դրական է ազդում աղիների աշխատանքի վրա։ Բայց թթուն մասնակցում է կոլագենի սինթեզին։
Բացի այդ, հակաօքսիդանտ հեսպերիդին կարելի է գտնել մանդարինի մեջ։
Դրանք պարունակում են նաև կիտրոնաթթու, որն օգնում է պայքարել օրգանիզմում առկա վնասակար միացությունների դեմ:
Այնուամենայնիվ, չնայած նման արժեքին և առավելություններին, այս մրգերը պետք է չափավոր օգտագործվեն:
Նախ, ինչպես բժիշկը նշեց, ցիտրուսային մրգերը ալերգեն են։
Բացի այդ, այս պտուղները կարող են առաջացնել ստամոքսահյութի թթվայնության բարձրացում։
Ուստի գաստրիտով կամ խոցով տառապողները պետք է զգույշ լինեն նրանց հետ։
Մանդարինի հյութը լավագույն ազդեցությունը չի թողնում ատամի էմալի վրա։
Մասնագետն ուշադրություն հրավիրեց այն փաստի վրա, որ դրանք ուտելուց հետո պետք չէ անմիջապես լվանալ ատամները։ Պարզապես ողողեք ձեր բերանը ջրով:
Նրանք նաև շաքար են պարունակում, ինչը արժե ուշադրություն դարձնել նրանց քաշին հետևողների համար:
Միայն իմանաք ինչ օգտակար և բուժիչ հատկություններ կա մանդարինի կեղևում
Յուրահատուկ միրգն առանձնանում է ոչ միայն իր հյութալի, ախորժելի միջուկով, որը նույնիսկ ավելի քաղցր է, քան նարինջը։Ես երկար ժամանակ զարմացած էի, երբ իմացա կեղևի բուժիչ հատկությունների մասին, որոնք սովորաբար դեն են նետում։
Դիսբակտերիոզի և մարսողական այլ խնդիրների դեպքում
Չորացրեք մանդարինի կեղևը։ Մանրացրեք սուրճի սրճաղացով: Կստացվի այնպիսի փափուկ նարնջագույն փոշի։ Ավելացնել այն 1 ճ.գդ. յուրաքանչյուր ճաշատեսակին՝ որպես առողջ համեմունք: Այս գործիքը կօգնի մետեորիզմի և ստամոքսի ու աղիների աշխատանքի խնդիրների դեպքում։ Փորձեք սուրճ եփել այս փոշու միջոցով, այն խելահեղ բուրավետ է ստացվում:
Բրոնխիտ
2 ճ.գ. չոր կեղեւ լցնել 1,5 ճ.գ. եռացող ջուր. Ըմպելիքը 5 րոպե պահել թույլ կրակի վրա, հանել և թողնել 1 ժամ եփվի։
Այս մանդարինի դեղամիջոցն ընդունեք 0,5 ճ.գ. Օրական 3 անգամ ուտելուց կես ժամ առաջ։ Հիվանդությունն աննկատ կանցնի։
Չոր հազով
2 ճ.գ. չոր մանր կտրատած կեղևը լցնել 1 ճ.գ. օղի և մեկ շաբաթ թողնել մութ տեղում։ Քամեք բուժիչ թուրմը։
Վերցրեք 20 կաթիլ թուրմը՝ լուծելով ջրի մեջ, օրը 3 անգամ՝ ուտելուց առաջ։ Կեղևի եթերային յուղերը հրաշքներ են գործում: Հազը կդադարի, խորխը անմիջապես կսկսի հեռանալ։
Մրսածության դեպքում
Մի բուռ մանրացված մանդարինի կեղևի վրա լցնել եռացրած ջուր, դնել նեղ բացվածքով տարայի մեջ և 10 րոպե շնչել գոլորշին։ Այս պրոցեդուրայից հետո մոտ մեկ ժամ դուրս մի՛ եկեք ցուրտ տեղ:
Ոտքերի սնկային վարակի դեպքում
Բավական է պարզապես օրական 2 անգամ մանդարինի կեղևով քսել եղունգները և մատների միջև ընկած հատվածը, և վարակը կվերանա:
Ծանրաբեռնվածության և անքնության դեպքում
Մանդարինի թարմ կեղևը մանր կտրատեք, դրեք կողքի՝ տոպրակի մեջ և 15 րոպե շնչեք հոտը։ Այս մեթոդը արդյունավետ է նույնիսկ գլխացավի դեպքում։ Ցիտրուսների և եթերայուղերի հոտը կօգնի հաղթահարել հոգնածությունը, կթուլացնի նյարդային սթրեսը, կհանգստացնի և կնպաստի արագ քնին։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։