Բազմաթիվ հիվանդությունների համար դեղերի փոխարեն օգտագործեք այս մեթոդը
Թխած սոխն ավելի լավ է, քան դեղամիջոցները, որոնք շատ հաճախ բժիշկները նշանակում են առանց սահմանափակումների։
Մեր ընտանեկան բժշկի կինը միշտ հյուրասիրում է հյուրերին այս առողջարար ուտեստը: Այժմ ես սոխ եմ թխում իմ ընտանիքի և ընկերների համար:
Իմանալով սոխի օգտակար հատկությունների մասին՝ շատերը սխալմամբ կարծում են, որ դրա օգտակար հատկությունները թխելու ընթացքում նվազում են։ Սա ճիշտ չէ, քանի որ գոլորշիանում են միայն եթերային յուղերը, իսկ ջեռոցում գտնվելուց հետո նրա բոլոր բուժիչ հատկությունները միայն ավելանում են։
Ինչպես թխել սոխը ջեռոցում
Սոխը թխում ենք անմիջապես կեղևով 100-150 աստիճան ջերմաստիճանում 15-30 րոպե։ Առողջության լավագույն առավելությունների համար առավոտյան դատարկ ստամոքսին կես միջին չափի սոխ կերեք, իսկ կեսը՝ քնելուց 2-3 ժամ առաջ: Այն կարող եք օգտագործել նաև որպես ձկան կամ մսի կողմնակի ճաշատեսակ: Շատ համեղ համադրություն է ստացվում։
Թխած սոխի օգտակար հատկություններ․
Հատկապես կարևորեք թխած սոխի դերը շաքարախտով տառապող մարդկանց բուժման համար։
Դրա հատկությունները ի վիճակի են նվազեցնել և նորմալացնել գլյուկոզայի մակարդակը: Թխած սոխի բաղադրությունը պարունակում է ծծումբ, որը պատասխանատու է ենթաստամոքսային գեղձի ակտիվացման և ինսուլինի բավարար արտադրության համար։
Սոխի բաղադրության մեջ մտնում է նաև երկաթը, որն անհրաժեշտ է մարդուն իր օրգանների անխափան աշխատանքը պահպանելու համար։
Թոքաբորբի և բրոնխիտի դեպքում թխած սոխը ակտիվորեն օգտագործվում է ինչպես մեծահասակների, այնպես էլ երեխաների բուժման համար:
Այն պետք է ավելի հաճախ ուտեն բոլոր նրանք, ովքեր արյան մակարդման հետ կապված խնդիրներ ունեն։
Սրտի կաթվածից կամ ինսուլտից հետո բժիշկները խորհուրդ են տալիս ամեն օր ուտել թխած սոխ։ Այն օգնում է նորմալացնել արյան ճնշումը, ինչպես նաև ավելի հեշտացնում է դիմանալ միգրենին։
Կանոնավոր օգտագործման դեպքում թխած սոխը կարող է ձեզ փրկել բազմաթիվ հիվանդություններից և կանխարգելիչ ազդեցություն ունենալ։