Բաղադրատոմս․ Ինչպե՞ս պատրաստել Ամանորյա իշլի քյուֆթան և կիևսկի կոտլետը
Պատրաստման եղանակը
-
Միջուկի համար տապակել միսը և գլուխ սոխը։
-
Ավելացնել ընկույզ, այնուհետև բահար և աղ։
-
Վերին շերտը պատրաստելու համար միսն ու բլղուրը աղալ, համեմել կարմիր պղպեղով և աղով
-
Երբ պատրաստ է եւ միջուկի, եւ վերին շերտի միսը, հարկավոր է բլղուրով մսից գնդեր պատրաստել, եւ լցոնել միջուկով՝ փորձելով տալ կիտրոնի ձեւ: Իշլի քյուֆթան խաշելուց հետո նախընտրելի է մատուցել լիմոնով:
-
իշլի քյուֆթա պատրաստելու համար հարկավոր է քիչ ձավար եւ շատ միսը օգտագործել:
Պատրաստման եղանակը
-
Պատրաստում ենք լցոնը: Սամիթն ու սխտորը մանր կտրատում ենք ու խառնում կարագին, կամ էլ կարագի հետ միասին հարում ենք բլենդերում: Դնում ենք սառցախցիկի մեջ և անցնում խճողակի պատրաստմանը
-
Հավի մսին աղ ու պղպեղ ենք ավելացնում և լավ խառնում: Խճողակը տասը մասի ենք բաժանում, դրանցից գնդիկներ պատրաստում և հետո բլիթի նման տափակեցնում: Ձեռքերը պետք է թրջել, որպեսզի խճողակը չկպչի: Ամեն մի բլիթի մեջ դնում ենք մեկ գդալ միջուկ:
-
Թաց ձեռքերով կոտլետի ձև ենք տալիս:
-
Քանի որ կիևյան կոտլետի վրայի խրթխրթան շերտը պետք է հաստ լինի, առաջին հերթին այն թաթախում ենք ալյուրի մեջ: Հետո թաթախում ենք հարած ձվի մեջ: Հետո լավ թաթախում ենք չորահացի փշրանքների, ձվի և վերջում՝ նորից չորահացի մեջ: Այժմ արդեն ունենք հաստ շերտով կոտլետներ, որոնց միջուկը հաստատ դուրս չի հոսի:
-
Պատրաստի կոտլետները տապակում ենք տաքացրած ձիթայուղի մեջ:
-
Հետո դնում ենք ջեռոցի տապակի մեջև 180 աստիճանում եփում 15 րոպե: Կոտլետներն արդեն պատրաստ են:
Ամանորյան բաղադրատոմս․Կիևյան կոտլետներ․ Պատրաստում է Հեղինեն
Դիտեք այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/Amanoryan-baxadratoms%E2%80%A4KiEVyan-kotletner%E2%80%A4-Patrastum-e-Hexinen-4030/basic
Իշլի քյուֆթայի յուրահատուկ բաղադրատոմս Ամանորյա սեղանի համար․ Պատրաստում է Հեղինեն
Կարդացեք այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/Ishli-kyuftayi-yurahatuk-baxadratoms-Amanorya-sexani-hamar%E2%80%A4-Patrastum-e-Hexinen-4125/basic