Բաղադրատոմսը, որը ես երկար էի փնտրում. Ահա ինչ է ձեզ հարկավոր

Դիտումներ 1200

Բաղադրատոմսը, որը ես երկար էի փնտրում. Ահա ինչ է ձեզ հարկավոր

Չորացրած լոլիկները միկրոալիքային վառարանում ընդամենը 8 րոպե դրեք․ Ահա ինչու

Բաղադրատոմսը, որը ես երկար էի փնտրում.

Բաղադրությունը․

Մսոտ, հասած լոլիկ, միջին չափի և բարակ կեղևով

Ձիթապտղի կամ արևածաղկի ձեթ

Աղ - ծովի աղ

Սխտոր

Համեմունքներ՝ ռեհան, օրեգանո և կծուծ ախորժակ բացող նախուտեստ կամ միջերկրածովյան խոտաբույսերի խառնուրդ:

Մենք ուտում ենք լոլիկ և չորացնում:

Լոլիկները կտրատել 2-4 մասի և ամուր դնել իրար կողքի փոքր եզրերով ափսեի վրա։

Համեմել և շաղ տալ աղով և համեմունքների խառնուրդով։

Տեղադրել միկրոալիքային վառարանում և միացնել 5 րոպե (կարող է ավելի քիչ ժամանակ պահանջել՝ կախված լոլիկի հյութեղությունից և միկրոալիքային վառարանի հզորությունից):

Լոլիկը 10 րոպե առանց բացելու թողնել միկրոալիքային վառարանում։

 

 

Հետո բաց թողնված հյութն ու ձեթը քամում ենք ցանկացած տարայի մեջ, և լոլիկը նորից դնում ենք միկրոալիքային վառարան ևս 2-3 րոպե, որպեսզի չորանան։

Պատրաստի լոլիկը շերտերի մեջ դնել ստերիլ, չոր բանկաների մեջ՝ ցողելով մանրացված սխտորով և լցնելով յուղով և հյութով։

Ծածկեք մաքուր կափարիչներով և պահեք սառնարանում։

Այս չորացրած լոլիկները պահպանվում են մոտ վեց ամիս:



Ուշադրություն․ Թույլատրվում է արդյո՞ք շաքարային դիաբետով հիվանդներին լոլիկ ուտել, թե ոչ

Շաքարային դիաբետի ժամանակ դիետան և ճիշտ սննդակարգը կարևոր դեր են խաղում, քանի որ շաքարային դիաբետը հիվանդություն է, որը կապված է նյութափոխանակության խանգարման հետ: 

 

 

Հիվանդության ժամանակ ենթաստամոքսային գեղձի բնականոն գործունեության խանգարման արդյունքում նվազում է վերջինիս արտադրած ինսուլինը՝ հորմոն, որը պատասխանատու է օրգանիզմում շաքարի ընդունման (ձուլման) համար:

 Արյան մեջ շաքարի բարձր քանակությունը կարող է բերել ամենատհաճ հետևանքների:

Իսկ լոլիկը համարվում է օգտակար բանջարեղեն։ Մեկ լոլիկը պարունակում է 40% վիտամին C, որը բնական հակաօքսիդանտ է և պայքարում է քաղցկեղածին ազատ ռադիկալների դեմ: Լոլիկը պարունակում է նաև վիտամին A, կալիում և երկաթ:
 


Կալիումը շատ կարևոր հանքանյութ է, որն ապահովում է նյարդային համակարգի առողջությունը, իսկ երկաթը կարևոր է արյան նորմալ շրջանառության համար:

 Լոլիկի մեջ առկա վիտամին K-ն արյունահոսությունների ժամանակ նպաստում է արյան արագ մակարդվելուն:
Շաքարային դիաբետով հիվադներին ցուցված է լոլկը և կարող են հանգիստ ուտել։
 
 
 
 
Սակայն չպետք է չափաբաժինը շատ լինի, քանի որ լոլիկը ունի հակացուցումներ։ Ալերգիկ ռեակցիաներ, լեղապարկի հիվանդություններ, գաստրիտ, խոցային և միզաքարային հիվանդություն, արթրիտ, ռևմատիզմի դեմքում լոլիկ ուտելուց առաջ պետք է խորհրդակցեք բժշկի հետ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։


Ամենաընթերցվածը