Բաղադրատոմսը, որը ես երկար էի փնտրում. Ահա ինչ է ձեզ հարկավոր
Չորացրած լոլիկները միկրոալիքային վառարանում ընդամենը 8 րոպե դրեք․ Ահա ինչու
Բաղադրատոմսը, որը ես երկար էի փնտրում.
Բաղադրությունը․
Մսոտ, հասած լոլիկ, միջին չափի և բարակ կեղևով
Ձիթապտղի կամ արևածաղկի ձեթ
Աղ - ծովի աղ
Սխտոր
Համեմունքներ՝ ռեհան, օրեգանո և կծուծ ախորժակ բացող նախուտեստ կամ միջերկրածովյան խոտաբույսերի խառնուրդ:
Մենք ուտում ենք լոլիկ և չորացնում:
Լոլիկները կտրատել 2-4 մասի և ամուր դնել իրար կողքի փոքր եզրերով ափսեի վրա։
Համեմել և շաղ տալ աղով և համեմունքների խառնուրդով։
Տեղադրել միկրոալիքային վառարանում և միացնել 5 րոպե (կարող է ավելի քիչ ժամանակ պահանջել՝ կախված լոլիկի հյութեղությունից և միկրոալիքային վառարանի հզորությունից):
Լոլիկը 10 րոպե առանց բացելու թողնել միկրոալիքային վառարանում։
Հետո բաց թողնված հյութն ու ձեթը քամում ենք ցանկացած տարայի մեջ, և լոլիկը նորից դնում ենք միկրոալիքային վառարան ևս 2-3 րոպե, որպեսզի չորանան։
Պատրաստի լոլիկը շերտերի մեջ դնել ստերիլ, չոր բանկաների մեջ՝ ցողելով մանրացված սխտորով և լցնելով յուղով և հյութով։
Ծածկեք մաքուր կափարիչներով և պահեք սառնարանում։
Այս չորացրած լոլիկները պահպանվում են մոտ վեց ամիս:
Ուշադրություն․ Թույլատրվում է արդյո՞ք շաքարային դիաբետով հիվանդներին լոլիկ ուտել, թե ոչ
Շաքարային դիաբետի ժամանակ դիետան և ճիշտ սննդակարգը կարևոր դեր են խաղում, քանի որ շաքարային դիաբետը հիվանդություն է, որը կապված է նյութափոխանակության խանգարման հետ:
Հիվանդության ժամանակ ենթաստամոքսային գեղձի բնականոն գործունեության խանգարման արդյունքում նվազում է վերջինիս արտադրած ինսուլինը՝ հորմոն, որը պատասխանատու է օրգանիզմում շաքարի ընդունման (ձուլման) համար:
Արյան մեջ շաքարի բարձր քանակությունը կարող է բերել ամենատհաճ հետևանքների:
Կալիումը շատ կարևոր հանքանյութ է, որն ապահովում է նյարդային համակարգի առողջությունը, իսկ երկաթը կարևոր է արյան նորմալ շրջանառության համար: