Եթե այսպես անեք կնիհարեք մինչև 25 կգ
Դուք կզարմանաք, թե որքան հեշտ է դա:
Ճարպերն այրելու բազմաթիվ եղանակներ կան։ Դրանցից մեկը կետոգեն դիետան է։ Դիետա, որը սահմանափակում է ածխաջրերի ընդունումը. Արդյունքում, այս տեսակի դիետան խրախուսում է մարմնին ակտիվացնել նյութափոխանակության գործընթացը, որը հայտնի է որպես կետոզ: Այս հոդվածում դուք կսովորեք 4 սովորությունների մասին, որոնք կստիպեն ձեր մարմնին այրել ճարպերը:
Կետոզը բնական պրոցես է, որի ժամանակ օրգանիզմն այրում է կուտակված ճարպը՝ էներգիա փնտրելու համար: Քանի որ այն օգտագործում է մարմնի ճարպը որպես վառելիք, այս գործընթացը թույլ է տալիս արագ նիհարել:
Որո՞նք են ketosis-ի առավելությունները:
Ավելի արագ նիհարեք, քանի որ կուտակված ճարպը կօգտագործեք որպես էներգիայի աղբյուր:
Օգնեք ձեր մարմնին ավելի արդյունավետ օգտագործել ճարպերը:
Այն նաև կօգնի ձեր մարմնին ավելի լավ կլանել ածխաջրերը:
Խթանել հագեցվածության զգացումը:
Դիետայի առաջին օրերին դուք կարող եք տառապել վատ տրամադրությունից և հոգնած զգալ: Մի անհանգստացեք, սա մարմնի հարմարվողականության մի մասն է ցածր ածխաջրերի ընդունմանը: Եթե արդեն որոշել եք հավատարիմ մնալ նիհարելու ռեժիմին, ապա պետք է կիրառեք այս 4 սովորությունները։
1. Կերեք կոկոսի յուղ
Կետոզի միջոցով ճարպերի այրումը պահանջում է կոկոսի յուղի օգտագործում: Այս բուսական յուղը հարուստ է միջին շղթայի տրիգլիցերիդներով։ Արդյունքում ճարպերը կարող են արագ մարսվել։ Արդյունքում, այս ճարպերը էներգիայի լավ աղբյուր են, քանի որ լյարդը դրանք վերածում է կետոնների:
2. Նվազեցրեք ածխաջրերի ընդունումը
Եթե ցանկանում եք այրել ճարպը, ապա կարևոր է նվազագույնի հասցնել ածխաջրերի ընդունումը: Օրական չպետք է գերազանցեք 15-20 գրամ ածխաջրերը։
Արդյունքում՝ օրգանիզմը չի կարողանա օգտագործել շաքարավազը կամ գլյուկոզը՝ որպես էներգիայի աղբյուր։ Ուստի նա կձգտի անհրաժեշտ էներգիա ստանալ մարմնում կուտակված ճարպերից ու ճարպաթթուներից։
3. Կերեք սպիտակուցներ
Սպիտակուցների ընդունումը կարևոր է, հատկապես, երբ խոսքը վերաբերում է ճարպերն այրելու համար սննդակարգին: Եթե կուտակված ճարպը այրվում է, ապա կարող եք կորցնել մկանային զանգվածը։ Հետեւաբար, սպիտակուցները անհրաժեշտ են մկանների վերականգնման համար:
4. Ավելացնել լավ ճարպեր
Փորձեք ձեր սննդակարգում ավելացնել առողջ ճարպեր, ինչպիսիք են ձիթապտղի յուղը, ավոկադոն և յուղը: Բայց զգույշ եղեք, քիմիական արտադրանքներից խուսափելու համար կարևոր է ընտրել բնական և օրգանական արտադրանք:
Խորհուրդ է տրվում դանդաղ վերակառուցել ձեր սննդակարգը, աստիճանաբար փոխարինել ածխաջրածին մթերքները սպիտակուցներով։ Ձեր սննդակարգում ավելացրեք նաև կանաչ տերևավոր բանջարեղեն: