Այս բաղադրատոմսը կատարելագործելու համար տնային տնտեսուհին ծախսել է երեք տարի. Միայն տեսեք, թե ինչ է նա

Դիտումներ 367

Այս բաղադրատոմսը կատարելագործելու համար տնային տնտեսուհին ծախսել է երեք տարի. Միայն տեսեք, թե ինչ է նա

Կան բանջարեղեն, որոնք կարծես ստեղծված են դրանք գլուխգործոցների վերածելու համար։ Դրանցից մեկը իրավամբ կարելի է համարել դդումը, որն առաջին հայացքից գրավում է իր գայթակղիչ ձևով և վառ գույնով։ Որոշ ազգությունների հաջողվել է օգտագործել իր ողջ ներուժը:

Լցոնած դդումը  հեշտ է պատրաստել, և հայերը դա վաղուց են հասկացել։

Բանջարեղենը լցնում էին բրինձով, չոր մրգերով, համեմում կարագով կամ մեղրով, հետո թխում։ Այս ուտեստը կոչվում է  Ղափամա։ Այն մատուցվում էր սեղանին որպես առատության խորհրդանիշ, քանի որ այն տոնական, հարուստ տեսք ունի, նույնիսկ եթե դա հատուկ ծախսեր չի պահանջում։

Բաղադրատոմսի մեր տարբերակն էլ ավելի համեղ է։

Ձեզ անհրաժեշտ կլինի.

1 դդում

500 գ թռչնի միս

300 գ բրինձ

200 գ սալորաչիր

4 պճեղ սխտոր

2 խնձոր

1 սոխ

ուրց, սև պղպեղ, աղ՝ ըստ ճաշակի

 

Ընտրեք միջին չափի դդում՝ մինչև 5 կգ։ Եթե ​​այն դեռ չի տեղավորվում ջեռոցում կամ որոշել եք գնել մի քանի փոքր դդում, խորհուրդ ենք տալիս դրանք կիսով չափ լցնել և լցնել այդպես։

Թող բրինձը եփվի։ Այս պահին լվացեք դդումը, կտրեք վերևից և հեռացրեք մանրաթելերը սերմերով: Կողմերի հաստությունը պետք է լինի մոտ 2 սմ, եթե դդումը հաստ է, ապա միջուկի մի մասը կտրատել և ավելացնել աղացած մսի մեջ։

Թռչնամիսը մանր կտրատել և տապակել արևածաղկի ձեթի մեջ քերած սխտորի հետ միասին ուժեղ կրակի վրա մինչև կիսով չափ եփվի։ Աղ, պղպեղ ավելացնել, ավելացնել նաև ուրց։ Մեկ այլ տապակի մեջ հալեցնում ենք 30 գ կարագը և տապակում ենք սոխը մինչև դարչնագույնը: Ավելացնել տապակած մսի մեջ և խառնել

Մաքրած խնձորները կտրատել խորանարդի մեջ և սկսել լցնել: Սկզբում դրեք բրինձը, վրան՝ սալորաչիրն ու խնձորը, հետո միայն միսը։ Վերևում դրեք կտրատած կարագը ևս մի քանի ճյուղ ուրցով։ Դդումը ծածկում ենք կափարիչով, կողքերը քսում ենք կարագով և դնում ջեռոցում 200 աստիճան տաքացրած մեկուկես ժամ։ Հիշեք, որ հնարավոր է լցոնել կեսերը (օգտագործեք փայլաթիթեղը որպես կափարիչ):

Բաղադրատոմսում օգտագործված բաղադրիչները լրացնում են միմյանց, սակայն հավաքածուն հեշտությամբ կարելի է փոխել։ Սալորաչիրը փոխարինեք լոլիկով, իսկ հետո միջուկը շատ հյութալի կստացվի։ Այս դեպքում խորհուրդ ենք տալիս թռչնամիս վերցնել և տապակել անմիջապես լոլիկի հետ, ապա հարել կիսաեփ բրնձով և շարունակել ըստ սցենարի։



Շուկայում վաճառողը համոզեց մեծ դդում գնել և բաղադրատոմսը գրեց անձեռոցիկի վրա, որը ներկայացնում ենք ձեզ

ԽՄՈՐԻ ԲԱՂԱԴՐԻՉՆԵՐԸ

300 գ դդում

60 մլ կաթ

120 մլ բուսական յուղ

2 ձու

190 գ ալյուր

1,5 ճ.գդ փխրեցուցիչ

լուծվող սուրճ

1 ճ.գ դարչին

0,5 ճ.գդ մշկընկույզ

0,5 ճ.գդ աղացած մեխակ

150 գ շաքարավազ

0,5 ճ.գդ աղ

բնական աղացած սուրճ

 

 

Դդումը մաքրել, կտորների կտրել և թխել մինչև փափկի:

Պատրաստի դդումը բլենդերով հարում ենք մինչև խյուս դառնա։

Խմորը պատրաստելու համար ալյուրը մաղում ենք փխրեցուցիչով և աղով։ 



Ավելացնել համեմունքներ (մեխակ, մշկընկույզ, դարչին) և լուծվող սուրճ։

Առանձին ամանի մեջ հարում ենք ձվերը շաքարավազի հետ: Զգուշորեն լցնել դդումի խյուսը և խառնել սիլիկոնե սպաթուլայով։ Լցնել բուսայուղը և կաթը։ Կրկին խառնել։

 

 

 

Չոր խառնուրդը խառնել հեղուկի հետ։ Խմորը լցնում ենք յուղապատ կամ մագաղաթապատ թխման ամանի մեջ (11 x 21 սմ): Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 50-55 րոպե, մինչև պատրաստ լինի։

Թողեք տորթը սառչի կաղապարի մեջ, ապա մատուցել։ Վերջ, դդումի քափքեյք պատրաստ է։ Բարի ախորժակ!



Ամենաընթերցվածը