Այս բաղադրատոմսով վարունգի մարինադը շատ հաջող է ստացվում
Բաղադրամասեր
-
3 կգ վարունգին ՝
-
աղ – 100 գ,
-
շաքարավազ – 100 գ,
-
քացախ – 450-500 գ 6%-անոց,
-
դափնու տերև – 10 հատ,
-
սև հատիկ պղպեղ – 50 հատիկ,
-
կարմիր պղպեղ – 5 հատ,
-
բուրավետ պղպեղ – 50 հատիկ,
-
մեխակ – 40 հատ
Պատրաստման եղանակը
-
Վարունգները լավ լվանալ և թողնել սառը ջրի մեջ 6-8 ժամ: Երկու կողմից էլ պոչիկները հեռացնել, հոսող ջրով լվանալ:
-
Վարունգները դասավորել բանկայի մեջ, ավելացնել համեմունքները:
-
Եռացած ջուր լցնել մինչև վարունգները ծածկվեն, կափարիչը փակել, թողնել մնա:
-
Ի դեպ, ցանկալի է, որ պղպեղի հատիկները ևս լվացվեն, իսկ պղպեղը լվանալուց բացի կտրել օղակ-օղակ:
-
Ջուրը թափել:
-
Պատրաստել մարինադը. 1,5 լիտր ջուրը, քացախը, աղը, շաքարավազը խառնել:
-
Եռացնել, լցնել վարունգների վրա: Կափարիչներով ծոծկել և ստերիլիզացնել բանկաները եռացող ջրի մեջ 15-20 րոպե:
-
Որպեսզի վարունգները չփափկեն, անհրաժեշտ է փակելուց հետո սառեցնել բանկաները: