Այս 9 մթերքները բուժում են հենց այն օրգանները, որոնց նման են
Երբևէ նկատե՞լ եք, որ ընկույզը ուղեղ է հիշեցնում, կամ լոբին երիկամ: Այս նմանությունը մեզ ցույց է տալիս, թե կոնկրետ որ մթերքը կարող է բուժել մարդու օրգանիզմում տարբեր օրգաններ:
1. Լոլիկը նման է սրտի, քանի որ այն կարմիր է և ունի չորս խցիկ, ինչպես սիրտը: Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ լոլիկը շատ հարուստ է երկաթով և կալիումով, ինչը չափազանց օգտակար է արյան և սրտի համար:
2. Ընկույզը ուղեղի տեսք ունի: Ունի ձախ և աջ կիսագնդեր և ծալքեր։ Ընկույզը լայնորեն հայտնի է որպես հաղորդիչներ ստեղծելու և ուղեղի աշխատանքը բարելավելու համար:
3. Նեխուրը նման է մեր ոսկորներին: Մեր ոսկորները պարունակում են 23% նատրիում, որը նեխուրի նատրիումի ճշգրիտ քանակն է: Ապացուցված է, որ նեխուրը լրացնում է մեր կմախքի կարիքները:
4.Ավոկադոն շատ օգտակար է ձվարանների և արգանդի համար, իսկ երբ խոսքը վերաբերում է արտաքին տեսքին, կռահեցիք՝ այն արգանդի տեսք ունի։ Շաբաթական ընդամենը մեկ ավոկադո ուտելը կարող է օգնել կանխել ձվարանների և արգանդի քաղցկեղը: Հորմոնները նույնպես հավասարակշռված կլինեն ավոկադոյի շնորհիվ։
5. Ենթաստամոքսային գեղձը նման է քաղցր կարտոֆիլի։ Քաղցր կարտոֆիլի շնորհիվ ենթաստամոքսային գեղձը հեշտությամբ կարող է հավասարակշռել արյան շաքարի մակարդակը։
6. Եթե գազարը շրջանաձև կտրեք, կտեսնեք, որ այն գրեթե նույնն է, ինչ մարդու աչքը։ Գիտությունը ցույց է տվել, որ գազարն օգտակար է աչքերի համար, քանի որ այն մեծացնում է արյան հոսքը և բարելավում ընդհանուր տեսողությունը:
7. Գրեյպֆրուտը և այլ ցիտրուսային մրգերը նման են կրծքի: Գրեյպֆրուտը օգնում է ավշային հեղուկները տեղափոխել կրծքավանդակի միջով, դրանով իսկ կանխելով կրծքագեղձի քաղցկեղը:
8. Գինու կարմիր գույնը մեզ հիշեցնում է մեր արյան գույնը: Կարմիր գինին ողջամիտ քանակությամբ օգտագործելու դեպքում նվազեցնում է արյան մակարդման և սրտի հիվանդության և ինսուլտի հետ կապված հիվանդություններով վարակվելու վտանգը:
9. Եթե շամպինիոնը կիսով չափ կիսեք, հավանաբար նմանություն կգտնեք մարդու ականջի հետ: Սունկը լավացնում է լսողությունը, քանի որ դրանք այն քիչ մթերքներից են, որոնք հարուստ են վիտամին D-ով: Սա կարևոր վիտամին է ընդհանուր ոսկորների առողջության համար:
Երբ իմանաք այս մասին, պահածոյացված շամպինիոն չեք օգտագործի
Սունկը համարվում է համեղ և սննդարար արտադրանք, որը իդեալականորեն լրացնում է ձվածեղը կամ մակարոնեղենը:
Այն նաև ամենաանվտանգ սնկերի տեսակներից է։
Քանի որ դրանք աճեցվում են արդյունաբերական պայմաններում, վնասակար տարրերի ներթափանցման ռիսկը նվազագույնի է հասցվում։
Բացի այդ, այն առողջարար և ցածր կալորիականությամբ արտադրանք է։
Այս մասին ասել է սննդաբան Դարիա Ռուսակովան։
Բժիշկը նաև նշել է, որ կարևոր է ընտրել պատրաստման ճիշտ եղանակը, քանի որ դրանցից մի քանիսը կարող են վնասել օրգանիզմին։
Օրինակ, ինչպես նշել է սննդաբանը, հայտնի են թթու և պահածոյացված շամպինիոնները։ Այնուամենայնիվ, նման վերաբերմունքից պետք է հրաժարվել: Այս դեպքում սնկերը չափազանց շատ աղ ու կոնսերվանտներ են պարունակում, դրանք մեծացնում են աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների վտանգը։
Ձեթի մեջ տապակած սնկերը վնասակար են, շատ կալորիական են։
Ռուսակովան ասաց, որ ավելի լավ է սունկը խաշել կամ խորովել։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։