Այլևս երբեք կարտոֆիլը սառնարանում չեք պահի
Դիտումներ 178
Սառնարանը մարդկության ստեղծած ամենահիանալի և կատարյալ բաներից է:
Բնականաբար, երբ գնումներ կատարած տուն եք գալիս, առաջին հերթին սնունդը տեղավորում եք սառնարանում, որտեղ նրանք պահպանվում են թարմ:
Սակայն կա մի բանջարեղեն, որը չի կարելի պահել սառնարանում, քանի որ այդ դեպքում այն կարող է վատ ազդեցություն ունենալ ձեր օրգանիզմի վրա:
Բանն այն է, որ երբ մենք կարտոֆիլը սառնարան ենք դնում, օսլան սկսում է շաքարի վերածվել:
Ջերմային մշակման ժամանակ շաքարը միանում է ամինաթթուների հետ և վերածվում առողջության համար մահացու վտանգավոր աքրիլամիդի, որը կարող է քաղցկեղի հարուցիչ հանդիսանալ:
Աքրիլամիդը կիրառվում է թղթի, սոսնձի, պլաստմասսայի արտադրության ժամանակ:
Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ այն վնասում է արյան բջիջների քրոմոսոմները:
Ամենաընթերցվածը