Աղջիկներ, այս թթու դնելու ժամանակն է․ Խորտիկ, որը կարճ ժամանակում կմաքրվի սեղանից, քանի որ այն շատ համեղ է՝ բոլորը կուտեն
Ցուկկինիի սեզոնն այժմ եռում է, ինչը նշանակում է, որ ժամանակն է պատրաստել համեղ նախուտեստներ վիտամիններով հարուստ բանջարեղենից:
Մարինացված ցուկկինի բաղադրատոմսը․
Բաղադրիչներ․
500 գ երիտասարդ ցուկկինիներ
1,5 ճ.գդ. աղ
70 գ բուսական յուղ
2 ճ.գ. քացախ
2 ճ.գ. մեղր
5-6 պճեղ սխտոր
աղացած սև պղպեղ
թարմ խոտաբույսեր
1. Լվացեք և մաքրեք ցուկկինինը: Եթե ցուկկինին երիտասարդ է, ապա կարող եք թողնել կեղևը։ Այնուհետեւ բանջարեղենը կտրատել շատ բարակ շերտերով:
2. Այդ ընթացքում պատրաստել մարինադը։ Սխտորը քամել, խառնել արևածաղկի ձեթի և մեղրի հետ։ Մանրակրկիտ խառնել և ավելացնել քացախը, պղպեղը և մանր կտրատած խոտաբույսերը։ Կրկին խառնել։ Այժմ մարինադը պատրաստ է
3. Այժմ ցուկկինից ջուրը քամեք, ձեռքերով լավ քամեք, լցրեք մարինադի մեջ և մանրակրկիտ խառնեք։ Դնել սառնարանում 2-3 ժամ, ապա մատուցել։
Դուք պետք է առավելագույնս օգտվեք ցուկկինիի սեզոնից և անընդհատ միևնույն բանը մի ուտեք:
Այս եղանակին այն իդեալական է․ Պատրաստեք թթու կաղամբ՝ վրացական տարբերակով
Բաղադրություն․
սպիտակ կաղամբ - 1 հատ
ճակնդեղ - 1 հատ
գազար - 1 հատ
սխտոր - 1 գլուխ
կծու պղպեղ - 1 հատ
ջուր - 1 լ
շաքարավազ - 0,5 բաժակ
քացախ 9% - 1 բաժակ
խոշոր աղ - 2 ճ․գ․
Կաղամբը կտրատել մեծ կտորներով։ Կտրել հում ճակնդեղը: Հում գազարը քերել խոշոր քերիչով։ Կեղևազատեք սխտորը և անցեք սխտորի մամլիչով, կտրատեք պղպեղը, ամեն ինչ խառնեք ճակնդեղի և գազարի հետ, կարող եք ավելացնել մի քանի հատ բուրավետ պղպեղ։ Բոլոր բաղադրիչները դնել տարայի մեջ։
Կաթսայի մեջ լցնել ջուրը, լցնել աղը, շաքարավազը, բերել եռման աստիճանի, ավելացնել քացախը և լցնել բանկայի մեջ՝ ինչպես թթու վարունգը։ Բանկան փակեք կափարիչով։ Դուք կարող եք համտեսել հաջորդ օրը:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։