Արդեն պատրաստում եմ բլինչիկի լիստերը․ Վերջապես գտել եմ ամենալավ բաղադրատոմսը, 25 տարվա մեջ ամենալավը ստացվեց

Դիտումներ 1080
Արդեն պատրաստում եմ բլինչիկի լիստերը․ Վերջապես գտել եմ ամենալավ բաղադրատոմսը, 25 տարվա մեջ ամենալավը ստացվեց

Արդեն պատրաստում եմ բլինչիկի լիստերը․ Վերջապես գտել եմ ամենալավ բաղադրատոմսը, 25 տարվա մեջ ամենալավը ստացվեց

Բլինչիկը այն ուտեստներից է, որը կարծես թե շատ պարզ է, բայց իրականում կատարյալ արդյունք ստանալը տարիների փորձ է պահանջում։ Ես ավելի քան 25 տարի տարբեր բաղադրատոմսեր եմ փորձել՝ բարակ, հաստ, կաթով, ջրով, կեֆիրով, խմորիչով և առանց խմորիչի։ Շատերն ստացվել են լավ, որոշները՝ միջին, բայց վերջապես կարող եմ վստահ ասել՝ այս բլինչիկի լիստերի բաղադրատոմսը ամենալավն է, որը երբևէ պատրաստել եմ։

Այս հոդվածում մանրամասն կպատմեմ՝

  • ինչու է այս բաղադրատոմսը աշխատում,

  • ինչպես ստանալ փափուկ, ճկուն և չպատռվող բլինչիկի լիստեր,

  • ինչ սխալներից պետք է խուսափել,

  • և ինչպես օգտագործել դրանք թե՛ քաղցր, թե՛ աղի միջուկների համար։

Եթե ուզում եք, որ բլինչիկները չոր չլինեն, չկպչեն թավային և հաջորդ օրը նույնպես թարմ մնան, ապա այս բաղադրատոմսը հենց ձեզ համար է։

Ինչու են բլինչիկի լիստերը հաճախ վատ ստացվում

Շատերն են բողոքում, որ բլինչիկները՝

  • պատռվում են շրջելիս,

  • չորանում են,

  • կամ ունենում են ռետինե կառուցվածք։

Սրա հիմնական պատճառները հետևյալն են․

  1. Սխալ հեղուկի և ալյուրի հարաբերակցություն

  2. Ձվերի սխալ քանակ

  3. Թավայի ջերմաստիճանի չկարգավորում

  4. Խմորի ոչ բավարար հանգստացում

Այս բաղադրատոմսում այս բոլոր խնդիրները լուծված են։


Բլինչիկի լիստերի լավագույն բաղադրատոմսը (ստուգված տարիներով)

Անհրաժեշտ բաղադրիչները

Այս չափաբաժինը նախատեսված է մոտ 18–20 բարակ բլինչիկի լիստի համար։

  • Կաթ – 500 մլ (տաք, բայց ոչ եռացրած)

  • Ձու – 3 հատ (միջին չափի)

  • Ալյուր – 200 գ (մոտ 1,5 բաժակ)

  • Շաքարավազ – 1 ճաշի գդալ

  • Աղ – ½ թեյի գդալ

  • Բուսական յուղ – 3 ճաշի գդալ

  • Ջուր (կամ գազավորված ջուր) – 100 մլ

  • 👉 Գաղտնի բաղադրիչը հենց ջուրն է, որը բլինչիկներին տալիս է թեթևություն և ճկունություն։


Ինչպես պատրաստել բլինչիկի իդեալական խմորը

Քայլ 1․ Ձվերը ճիշտ խառնել

Խորը ամանի մեջ կոտրեք ձվերը, ավելացրեք շաքարն ու աղը։ Խառնեք ձեռքով կամ հարիչով այնքան, մինչև զանգվածը դառնա միատարր, բայց չփրփրի շատ։

👉 Չափից շատ փրփուրն ավելի ուշ բլինչիկը կչորացնի։


Քայլ 2․ Կաթը ավելացնել աստիճանաբար

Ավելացրեք կաթը՝ ոչ միանգամից, այլ 2–3 փուլով։ Ամեն ավելացնելուց հետո լավ խառնեք։ Սա թույլ կտա խուսափել գնդիկներից։


Քայլ 3․ Ալյուրը՝ առանց շտապելու

Ալյուրը ցանկալի է մաղել։ Սա օդով կհարստացնի խմորը և կօգնի բլինչիկներին դառնալ ավելի փափուկ։

Ալյուրը ավելացրեք փոքր չափաբաժիններով՝ անընդհատ խառնելով։


Քայլ 4․ Ջուր և յուղ

Երբ խմորը արդեն հարթ է, ավելացրեք ջուրը և բուսական յուղը։ Խառնեք մինչև ստանաք հոսող, բայց ոչ ջրիկ խմոր։

 

 

Քայլ 5․ Խմորի հանգիստը՝ պարտադիր քայլ

Խմորը ծածկեք և թողեք 15–20 րոպե հանգստանա։ Սա թույլ է տալիս ալյուրին լիովին բացվել, իսկ բլինչիկները դառնալ ավելի էլաստիկ։

👉 Այս քայլը բաց թողնելը հիմնական սխալներից մեկն է։


 


Ինչպես ճիշտ թխել բլինչիկի լիստերը

Թավայի ընտրությունը

Լավագույն տարբերակը՝

  • թուջե կամ

  • հաստ հատակով չկպչող թավա։

Թավան տաքացրեք միջին կրակի վրա։


Առաջին բլինչիկը՝ փորձնական

Առաջին բլինչիկը հաճախ կոչվում է «փորձնական»։ Դա նորմալ է։ Այն ցույց է տալիս՝

  • խմորը շատ թանձր է,

  • թե շատ ջրիկ։

Եթե թանձր է՝ ավելացրեք մի փոքր ջուր։
Եթե ջրիկ է՝ 1 գդալ ալյուր։


Թխելու գործընթացը

  1. Թավան թեթև յուղեք

  2. Լցրեք մեկ շերեփ խմոր

  3. Պտտեք թավան, որ խմորը հավասար բաշխվի

  4. Թխեք մոտ 30–40 վայրկյան

  5. Շրջեք և թխեք ևս 15–20 վայրկյան

Բլինչիկը պետք է լինի՝
 

✔ բարակ
✔ ոսկեգույն
✔ փափուկ


Ինչպես պահել, որ բլինչիկի լիստերը չչորանան

Պատրաստ բլինչիկները դասավորեք իրար վրա և ծածկեք՝

 

 

  • սրբիչով կամ

  • կափարիչով։

Եթե նախատեսում եք օգտագործել ավելի ուշ, կարող եք պահել սառնարանում մինչև 48 ժամ։


Ինչու է սա 25 տարվա մեջ ամենալավ բաղադրատոմսը

Այս բաղադրատոմսը․

  • չի պատռվում

  • չի չորանում

  • միշտ ստացվում է

  • հարմար է թե՛ սկսնակների, թե՛ փորձառուների համար

Տարիների փորձից հետո կարող եմ վստահ ասել՝ սա այն բաղադրատոմսն է, որը միշտ արդյունք է տալիս։


Եզրակացություն

Եթե փնտրում եք իրականում աշխատող, փորձված և հուսալի բլինչիկի լիստերի բաղադրատոմս, ապա հենց նոր գտաք այն։ Այս բլինչիկները կարող եք պատրաստել թե՛ առօրյա, թե՛ տոնական սեղանի համար և վստահ լինել, որ բոլորին դուր կգան։

Ամենաընթերցվածը