Ամեն տարի այսպես եմ վարունգի մարինադ դնում․ Ահա բաղադրատոմսը
Xohanoc.am-ը ներկայացնում է վարունգի մարինադի պատրաստման եղանակը։
Մարինացված վարունգ ձմռանը
Բաղադրամասեր
Երկու լիտր բանկաների համար
1 կգ վարունգ,
4-6 սև հաղարջի տերև,
1 հատ ծովաբողկ
4 պճեղ սխտոր,
2 ճյուղ սամիթ,
8 հատ բուրավետ պղպեղ,
6 հատ սև պղպեղ,
2 մեխակ,
Մարինադի համար ՝
2 ճաշի գդալ շաքարավազ,
1 ճաշի գդալ աղ,
8 ճաշի գդալ 9% քացախ
Պատրաստման եղանակը
Վարունգը 4 ժամ թողեք սառը ջրում ՝ թարմություն և առաձգականություն հաղորդելու համար։ Տաք ջերմաստիճանի դեպքում խորհուրդ է տրվում տաքանալիս ջուրը մի քանի անգամ փոխել։ Տարածեք համեմունքները և տերևները մանրէազերծված բանկաների միջև, ապա սերտորեն փաթեթավորեք վարունգները բանկաների մեջ՝ ուղիղ դիրքով: Թույլատրվում է վարունգը կտորներով կտրատել։ Վարունգը պետք է լրացնի բանկաների ողջ տարածությունը։
Վարունգների վրա լցնել եռման ջուր (մեկ լիտր տարայի համար պահանջվում է մոտ 0,5 լիտր), որպեսզի ջուրը հասնի տարաների եզրերին։ Թողնել 15 րոպե։
Պատրաստեք մարինադը։ Ջուրը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել աղ և շաքարավազ, խառնել։ Ավելացնել պղպեղ և մեխակ և հասցնել եռման աստիճանի։ Թողեք մարինադը եռա 2 րոպե, ապա ավելացրեք քացախը։ Լրացրեք բանկաները տաք մարինադով մինչև ծայրը: Բանկերը ստերիլիզացված կափարիչներով փաթաթեք, տարաները գլխիվայր շրջեք, փաթաթեք հաստ վերմակով և մեկ օր սառեցրեք:
Դրանից հետո դուք պետք է ստուգեք բանկաների արտահոսքը և պահեք զով մութ տեղում: